Tatal meu lucreaza de cativa ani in Italia, in constructii. De ceva timp ne tot spunea noua, familiei, ca seful lui din Italia vrea sa inchida firma de acolo si sa deschida una in Romania, ca taxele ar fi mai mici. Mai mult ca vrea sa deschida pe numele tatalui meu, ca el nu are timp sa se ocupe. Am tratat cu suspiciune acest aspect, nu imi suna in regula si i-am zis ca vine acasa si discutam, eventual sa apeleze la o firma de consultanta impreuna cu seful lui, chiar am cautat o oferta de pret la o firma, si i-am zis sa o arate sefului.
De sarbatori cand a venit acasa, a venit direct cu o hartie notariala ca a preluat firma X SRL din Italia cu capitalul social si activele (nu zice nimic de datorii). A spus ca seful lui i-a zis ca el trebuie sa o preia, sa o inchida in Italia, si apoi sa o deschida in Romania din nou, si ca e mai in regula el (tata) sa deschida, el sa inchida. Mie imi pare fara logica, dar poate nu ma pricep.
M-am panicat, imi suna a pacaleala, si am cautat informatii despre firma. E in lichidare, atat am gasit pe un site italian, si ultimele date financiare din 2010.
Tatal meu sustine in continuare ca seful lui e de buna-credinta, ca nu l-ar pacali, si ca e convins ca asa e, ca e mai usor sa se inchida cu numele lui firma in Italia, pentru a deschide apoi aici.
Nu stiu in primul rand ce inseamna faptul ca tatal meu a semnat acel document, cum pot afla daca firma are datorii in Italia, si ce ar trebui sa facem, sau deja e prea tarziu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
Cristina Paisa , Avocat
15:50, 25 Ianuarie 2015