avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinere pentru consum de droguri?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinere pentru consum de droguri?

Buna ziua,

Am fost sunat de catre un jandarm la ora 6 dimineata care m-a informat ca trebuie sa-mi inmaneze o instiintare. Aparent era la usa de la adresa mea din buletin, dar nu mai locuiesc acolo. Fara sa ma gandesc prea mult i-am dat adresa la care locuiesc in momentul respectiv si a spus ca o sa ma caute acolo.

Intre timp un prieten mi-a spus ca si pe el l-au cautat, exact in acelasi timp. Nici el nu era la adresa din buletin, a raspuns tatal lui care a fost informat ca fisu e cautat in vederea detinerii pentru consum si vanzare de droguri.

Din ce stiu situatia e urmatoarea: un prieten comun are dosar pentru consum si vanzare de droguri si am inteles ca numele lui a fost mentionat de catre jandarmii care au vorbit cu tatal prietenului. Dar, din cate stiu dosarul acesta a fost inchis acum cateva luni si problema a fost rezolvata.

Eu unul nu am vandut in viata mea droguri, nici macar nu am cumparat, dar am consumat de cateva ori cand mi-a fost oferit (cred ca era marijuana, in orice caz se fuma, nu erau pastile). Nu am mai consumat de ceva timp, destul incat sa nu apara la teste. Stiu sigur ca si prietenul care este cautat pentru detinere este in aceeasi situatie ca mine (nu a vandut/cumparat niciodata, doar a fumat de cateva ori cand i-a oferit cineva). Din cate stiu celalt prieten, cel care a avut dosar consuma destul de des (deci presupun ca si cumpara si detine), dar nu stiu daca vinde. Cum era de asteptat, asta din urma nu raspunde la telefon. Plus ca nu l-am vazut decat de cateva ori in ultimii ani deoarece nu locuim in acelasi oras.

Intrebarile mele sunt:
1. Se poate sa vina jandarmeria peste tine in casa doar ca sa-ti dea o instiintare? Sau, probabil vor sa ma retina si pe mine si jandarmu a zis ca vrea sa-mi dea o instiintare ca se gandea ca fug?
2. E normal ca dosarele care au fost inchise sa se redeschida peste cateva luni?
3. Care e pedeapsa pentru consum, in conditiile in care tu nu ai cumparat sau vandut droguri niciodata?
4. In cazul in care ma iau domnii pe sus ce ar trebui sa fac? Spun tot ce stiu sau il iau pe "vreau un avocat" in brate? Mentionez ca sunt sarac lipit si nu prea imi permit avocat de niciun fel.

Si sunt curios daca a mai auzit cineva de cazuri de genul. Mi se pare foarte dubios sa ma caute jandarmeria pe acasa in legatura cu droguri cand tot ce am facut a fost sa trag cateva fumuri dintr-o tigara cu marijuana de cateva ori. Incerc sa-mi dau seama ce se intampla sa stiu daca e cazul sa ma panichez sau nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu intra nimeni peste dvs in casa decât în situația în care au mandat de percheziție.
Dacă vi se aduce o citatie o sa vedeti in ce calitate sunteți chemat si in ce dosar.
Este posibil sa fiti citat si cu mandat de aducere.
In calitate se suspect/inculpat aveti dreptul sa va prevalati de dreptul la tăcere. E bine să vă prevalati de acest drept cel puțin până va angajați un avocat cu care sa stabiliti strategia apărării, daca vedeti ca nu puteti gestiona singur situația.
Dacă se dispun măsuri preventive, primiti avocat din oficiu.

Având învedere că aţi încălcat legea penală, nu cred că ar trebui să vi se pară "dubios" că sunteţi căutat de către cei de drept.....

Pe de altă parte, din cele relatate nu rezultă care este motivul real pentru care aţi fost citat; aşa fiind, vă sfătuiesc să vă angajaţi un avocat. Aşa veţi putea ştii mai exact ce se întâmplă, după ce avocatul va consulta dosarul cauzei, şi veţi ştii dacă trebuie sau nu să vă panicaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie marijuana GabelloBtg GabelloBtg Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un \"dispozitiv de maruntit\" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Deținere de droguri de risc pentru consum propriu fara drept dark_angel_love12 dark_angel_love12 Buna ziua , in urma cu 2 luni am fost luat de acasa printr-un mandat de aducere de catre organele de politie si dus la sediul D.I.IC.O.T pentru a fii anchetat ... (vezi toată discuția)
15grame de iarba adelind adelind Buna ziua! Scuze ca apar asa... ca o bomba dar is foarte speriat pe o tema. In vara am venit in tara in vizita, is consumator de marijuana. Eu cu un ... (vezi toată discuția)