avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Prelungire contract RCS-RDS
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Prelungire contract RCS-RDS

Buna ziua!
va supun atentiei modalitatea prin care RCS-RDS prelungeste contractele clientilor.
nu stiu cat de legala este aceasta practica.

deci, avem asa:
pe acelasi cod de abonat avem contract(e) pentru 4 servicii: TV, NET, Tel Fix si Digi Mobil incheiat in anul 2014 (exemplu).
acum sa zicem ca vreau sa-mi iau telefon in cadrul serviciului Digi Mobil. desi acest serviciu poate functiona independent de celelalte servicii nefiind conditionat tehnic de acestea, RDS imi prelungeste contractul pentru toate serviciile:

\" achizitionarea serviciilor/telefoanelor mobile si acordarea reducerilor promotionale in conditiie prezentei oferte se realizeaza cu prelungirea tuturor serviciilor care formeaza obiectul contractului.\"
acest lucru e prevazut in toate actele aditionale incheiate din vara lui 2014 pana in prezent intre RCS-RDS si clientii sai.

chiar daca am incheiat initial contract pt 3 servicii fixe (net+tv+tel fix) si ulterior am incheiat contract si pt telefonie mobila care ulterior a fost modificat prin act aditional la contractarea unui numar de telefon suplimentar, m-am trezit cu contractul prelungit pentru toate serviciile! prelungirea s-a facut in baza actului aditional.

la orice modificare a contractului (achizitie servicii suplimentare, modificari abonamente) apare aceasta prevedere in actul aditional.

momentan nu am probleme cu furnizorul de servicii dar nu mi se pare legala aceasta practica.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
gabriel_gavrila, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriel_gavrila , utilizator 19:25, 14 Ianuarie 2015
probabil ca oferta are in vedere prelungirea duratei contractelor respective. daca nu sunteti de acord cu acesti termeni va puteti alege alt furnizor.
intrebam daca este legala aceasta practica.

posibilitatea de a alege alt furnizor e mai mault sau mai putin viabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea rcs&rds? lex2013 lex2013 In anul 2004 am incheiat un abonament pe 24 luni, \"Cablelink\", cu 9 dolari pe luna. In abonament este inclus: - internet fix prin cablu - telefon fix - ... (vezi toată discuția)
Model cerere de reziliere aalliinnuuttaa aalliinnuuttaa cererea de reziliere a serviciului de internet trebuie sa contina si altecva decat ceea ce am scris eu mai jos? trebuie sa mentionez ca astept raspuns scris de ... (vezi toată discuția)
Rcs-rds ContSters209690 ContSters209690 buna ziua am un contract de internet de 6 ani cu rcs-rds.In luna martie 2011 am incheiat un abonament de televiziune.Am vrut sa reziliez contractul de ... (vezi toată discuția)