avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ELIBERAREA BULETINULUI DE IDENTITATE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ELIBERAREA BULETINULUI DE IDENTITATE

Buna ziua!Am o problema si sper sa ma ajutati cu cateva raspunsuri sigure.
Momentan sunt in Italia si mi-am dat seama ca nu mai am buletinul de identitate romanesc.De venit in tara pot sa vin cu un act eliberat din ambasada dar as dori sa stiu cat timp dureaza sa imi fac buletinul daca vin in Romania,nu prea pot sa imi iau multe zile de concediu pentru ca trebuie sa m-i le las pentru nunta.Pe 22 august ma casatoresc si trebuie sa vin in Romania pe 8 august,am timp sa imi fac buletinul ca sa depun actele pentru cununie?Vreau sa stiu sigur in cat timp se elibereaza buletinul,sau niste sfaturi cum ar trebui sa procedez.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adriant84 , utilizator 09:27, 15 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
EU SUNT DIN BRASOV.DAR NU SE POATE FACE LA URGENTA CONTRACOST?
Daca va casatoriti pe 22 august asta inseamna ca in data de 13 trebuie sa bagati actele la starea civila unde este obligatoriu sa aveti buletin valabil. Data de 8 e sambata, asta insemnand ca bagati actele la evidenta luni in 10 iar pana in 13, nu cred ca va poate garanta cineva ca veti intra in posesia buletinul riscand astfel sa nu puteti inainta aclele la starea civila. De aceea va propun sa imputerniciti pe cineva din Romania prin procura speciala facuta la ambasada/consulat, care sa se prezinte la evidenta persoanelor de la locul dvs. de domiciliu si sa va solicite un nou buletin.
~ Conținut șters la cerere ~
Deci se poate si sa imputernicesc pe cineva de acasa pentru solicitarea unui alt buletin?Am mai auzit asta dar nu eram sigur ca se poate.Voi vorbi cu parintii meu unde am si domiciliul si sper sa pot rezolva ceva.Tin sa va multumesc pentru timpul acordat si multa sanatate va doresc.Daca nu pot face nimic prin imputernicire nu am alta solutie decat sa merg personal in Romania cat de curand....

Alte discuții în legătură

Buletin expirat si nu pot sa merg acasa pana in august. popescu_daniel popescu_daniel buna...am si eu o intrebare...mai multe :) dar incep asa...sunt in Italia si luna asta imi expira cartea de identitate romana..pana in august nu pot merge ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Acte identitate Adrian37 Adrian37 Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. locuiesc in Anglia si mi-au expirat actele. Serviciul nu imi permite sa vin in tara sa imi reinnoiesc buletinul pentru ... (vezi toată discuția)