avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ELIBERAREA BULETINULUI DE IDENTITATE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ELIBERAREA BULETINULUI DE IDENTITATE

Buna ziua!Am o problema si sper sa ma ajutati cu cateva raspunsuri sigure.
Momentan sunt in Italia si mi-am dat seama ca nu mai am buletinul de identitate romanesc.De venit in tara pot sa vin cu un act eliberat din ambasada dar as dori sa stiu cat timp dureaza sa imi fac buletinul daca vin in Romania,nu prea pot sa imi iau multe zile de concediu pentru ca trebuie sa m-i le las pentru nunta.Pe 22 august ma casatoresc si trebuie sa vin in Romania pe 8 august,am timp sa imi fac buletinul ca sa depun actele pentru cununie?Vreau sa stiu sigur in cat timp se elibereaza buletinul,sau niste sfaturi cum ar trebui sa procedez.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adriant84 , utilizator 09:27, 15 Ianuarie 2015
Se poate cu procura speciala dar neavand act de identitate valabil trebuie sa faceti si un titlu de calatorie. Detalii aveti aici:
[ link extern ]
Daca aveti pasaport valabil ati scapat de costurile cu titlul de calatorie :)

In opinia mea nu prea aveti cum sa rezolvati intr-un interval atat de scurt in august si cu CI si cu depunerea actelor pentru casatorie, deci varianta cu procura speciala e cea mai sigura.
Daca mai aveti nevoie de lamuriri reveniti.
CRED CA AM INTELES.SUNTETI FOARTE AMABIL CA MA AJUTATI.DECI PRACTIC DIN CATE AM CITIT IN LINKUL DE MAI SUS TREBUIE SA PROCEDEZ IN FELUL URMATOR:NEAVAND MOMENTAN NICI UN ACT DE IDENTITATE ROMANESC,TREBUIE SA MERG LA POLITIE/CARABINIERI SA DECLAR BULETINUL PIERDUT,CU ATESTATUL DAT DE POLITIE/CARABINIERI TREBUIE SA MERG IN AMBASADA SA IMI FAC TITILU DE CALATORIE(PENTRU CARE ESTE CERUTA DECLARATIA FACUTA LA CARABINIERI)APOI FACUTA ACEA PROCURA SPECIALA.VA MULTIUMESC DIN SUFLET....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat si nu pot sa merg acasa pana in august. popescu_daniel popescu_daniel buna...am si eu o intrebare...mai multe :) dar incep asa...sunt in Italia si luna asta imi expira cartea de identitate romana..pana in august nu pot merge ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Acte identitate Adrian37 Adrian37 Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. locuiesc in Anglia si mi-au expirat actele. Serviciul nu imi permite sa vin in tara sa imi reinnoiesc buletinul pentru ... (vezi toată discuția)