avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces pierdut contra Astra Asigurari in urma unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces pierdut contra Astra Asigurari in urma unui accident rutier

Buna ziua
Va scriu pt a va intreba cateva chestii legate de procesul pe care l am pierdut contra celor de la Astra Asigurari in urma unui accident rutier ,eu fiind partea vatamata iar vinovatul fiin asigurat la Astra Asigurari.
Deci prima intrebare este:de ce trebuie sa platesc cheltuielile de judecata precum si expertiza accidentului acum la sfarsitul procesului daca instanta decisese in timpul procesului ca cei de la Astra tre sa plateasca expertiza accidentului .Am primit plic acasa de la Judecatoria Sector 3 ca eu trebuie sa virez 1000 de lei in contul lor(astra asig).ce se intampla daca nu le dau nici un ban nemernicilor si teparilor de la Astra Asigurari?
Tin sa precizez ca dupa accidentul avut vinovatul si a recunoscut vina si am fost trimis de catre inspectorul de la astra asig sa mi repar masina la un service auto agreat de ei.Dupa ce masina a fost reparata service ul auto a refuzat sa mi restituie masina din cauza ca cei de la astra asig refuzau sa plateasca reparatia...Astfel am fost nevoit sa ma imprumut de bani si sa achit vreo 6000 de lei service ului pt a mi restitui masina mea inapoi.dupa ce i am dat in judecata pt a mi recupera banii inapoi instanta le a dat dreptate lor teparilor de la astra asig,astfel ca eu am pierdut procesul inclusiv banii pe care ii imprumutasem pt a mi recupera masina de la service ul auto agreat de ei.
Acum dupa ce procesul s a terminat ma trezesc cu un plic acasa de la judecatoria sector 3,instiintandu ma ca trebuie sa le achit celor de la Astra Asig inca 2200de lei reprezentand piesele pe care ei le comandasera si trimisesera spre service ul auto.
Asta a pus capac la orice si nu mai suport aceasta batjocura din tara asta...Pe langa faptul ca nu vor mai vedea nici un leu de la mine ma gandesc sa redeschid dosarul si sa ii chem din nou la judecata,poate cu un avocat bun voi reusi...
Va multumesc pt timpul acordat de a mi citi povestea si astept cu nerabdare raspunsul si ajutorul dumneavoastra
O zi minunata va doresc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 14:18, 14 Ianuarie 2015
Este destul de dificil de formulat o opinie in lipsa studierii dosarului. Ar trebui vazute actele din dosar si formulat apel daca este cazul.
O noua cerere de judecata ar fi respinsa ca deja judecata. Apelul este calea pe care trebuie sa mergeti.
aveti termen de 30 de zile sa formulati apel. Va sfatuiesc sa faceti acest lucru. Consultati si un avocat , in caz ca nu ati avut la fond, pentru a va ajuta. DIn sentinta rezulta de ce judecatorul considera ca asiguratorul, si in speta cel care v-a lovit nu are vina in producerea accidentului. Apelul se va intemeia pe motivele contrare celor expuse de judecator. Din ce ati prezentat d-voastra nu rezulta clar de ce a dispus instanta in acest fel. Oricum, cine pierde un proces trebuie sa plateasca toate cheltuielile facute pana in acel moment, inclusiv cheltuielile facute de celelalte parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie elena_hanu elena_hanu Buna ziua! Am si eu o intrebare... daca intr-un dosar sunt mai multe parti...se poate face tranzactie doar cu una dintre ele? Mai exact am avut un accident ... (vezi toată discuția)
Dosar daune asigurari rca sergiu balint sergiu balint in data de 07.02.2011 am avut un accident cu un autocamion in Arad care este orasul de domiciliu din care masina mea a suferit ceva avaii. soferul ... (vezi toată discuția)
Chemat la conciliere directa de catre renault. florinbku florinbku Buna seara. In luna aprilie a anului 2011 am fost lovit in destul de tare in partea stanga spate de catre un autoturism dacia logan. eu eram tot cu un logan, ... (vezi toată discuția)