avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheierea unui contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheierea unui contract de munca

M-am angajat de curand in postul de Inspector Resurse umane si deja am o problema - un angajat ce lucreaza de 8 luni adica din data de 01.10.2008 doreste o copie a contractului de munca, dar ulterior am descoperit ca fostul inspector de resurse umane ( care a decedat de curand) a ,,uitat sa-i incheie un CIM" .Cum trebuie sa procedez intr-un asemenea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 8 Iunie 2009
timtexcompany a scris:

M-am angajat de curand in postul de Inspector Resurse umane si deja am o problema - un angajat ce lucreaza de 8 luni adica din data de 01.10.2008 doreste o copie a contractului de munca, dar ulterior am descoperit ca fostul inspector de resurse umane ( care a decedat de curand) a ,,uitat sa-i incheie un CIM" .Cum trebuie sa procedez intr-un asemenea

Mergeti la ITM / Corpul de Control cu 3 exemplare de pe c.i.m. , cu statele rectificative daca salariatul nu apare pe statele deja depuse , cu copii de pe actele firmei si cu imputernicire .
Acestia vor stabili in baza unui proces verbal masurile legale, inclusiv sanctiunea pe care o poate primi angajatorul - amaenda sau avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - angajat "inexistent" silvia99 silvia99 am o mare problema - ajutati-ma: acum 4 luni am preluat o firma - pe partea de resurse umane. cine s-a ocupat inainte mea, timp de 6 luni, a UITAT complet de ... (vezi toată discuția)
,,angajarea' unei persoane care nu a lucrat in unitate timtexcompany timtexcompany Buna dimineata In urma verificarilor facute de Inspectorii ITM, au gasit in statele de plata ( pe 3 luni ) o persoana , care nu a lucrat niciodata la noi in ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri false in cartea de munca liana istrate liana istrate Buna ziua! In cazul in care intr-o carte de munca au fost facute inregistrari fictive, acest lucru putandu-se dovedi cu documentele din arhiva, iar ... (vezi toată discuția)