Buna dimineata
In urma verificarilor facute de Inspectorii ITM, au gasit in statele de plata ( pe 3 luni ) o persoana , care nu a lucrat niciodata la noi in unitate.
Tin sa mentionez ca pana acum 2 saptamani tot ceea ce tinea de resursele umane era facut de contabilul firmei, eu fiind angajat in functie de curand.
Dispozitia data a fost aceea de a incheia un CIM pentru acea persoana cu data reala a angajarii.
Cum sa angajez o persoana care nu a lucrat niciodata la noi, careia nu am nici macar CNP-ul ????
Am fost sa discut cu D-na inspector care ne-a facut controlul dar sec raspunde,,Smecherii in unitate-persoana a lucrat fara forme legale si am fost prea prosti de l-am trecut in statu;l de plata".
Ce pot face in aceasta situatie, cum sa-i inchei CIM ???
Din moment ce o persoana este pe statul de plata ea apare si in declaratii, deci cu siguranta aveti CNP-ul ei ;)
Presupun ca firma are un reprezentant care stie cine e acea persoana, discutati cu el problema (sau cu contabilul), chemati persoana respectiva cu restul actelor necesare sii ii faceti contract. Nu este asa greu... In nici-un caz nu va stii dna inspector de la ITM de unde sa va aduca angajatul respectiv :))
Abuz in serviciu
americanux
Pot raporta la DNA un inspector ITM care la sesizarea mea a efectuat un control la societatea reclamata si mi-a trimis cu nerusinare un raspuns de genul am ... (vezi toată discuția)