avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ,,angajarea' unei persoane care nu a lucrat in unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

,,angajarea' unei persoane care nu a lucrat in unitate

Buna dimineata
In urma verificarilor facute de Inspectorii ITM, au gasit in statele de plata ( pe 3 luni ) o persoana , care nu a lucrat niciodata la noi in unitate.
Tin sa mentionez ca pana acum 2 saptamani tot ceea ce tinea de resursele umane era facut de contabilul firmei, eu fiind angajat in functie de curand.
Dispozitia data a fost aceea de a incheia un CIM pentru acea persoana cu data reala a angajarii.
Cum sa angajez o persoana care nu a lucrat niciodata la noi, careia nu am nici macar CNP-ul ????
Am fost sa discut cu D-na inspector care ne-a facut controlul dar sec raspunde,,Smecherii in unitate-persoana a lucrat fara forme legale si am fost prea prosti de l-am trecut in statu;l de plata".
Ce pot face in aceasta situatie, cum sa-i inchei CIM ???
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:22, 12 Noiembrie 2009
Din moment ce o persoana este pe statul de plata ea apare si in declaratii, deci cu siguranta aveti CNP-ul ei ;)

Presupun ca firma are un reprezentant care stie cine e acea persoana, discutati cu el problema (sau cu contabilul), chemati persoana respectiva cu restul actelor necesare sii ii faceti contract. Nu este asa greu... In nici-un caz nu va stii dna inspector de la ITM de unde sa va aduca angajatul respectiv :))
De vreme ce a aparut pe statul de plata , cineva stie de aceea persoana.
Corect si legal este ca aceea persoana sa aiba CIM incheiat....
Efectuarea platii salariului nu se face pe baza unui pontaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnetele astea de munca ma dispera... ContSters179139 ContSters179139 Buna seara...am o problema majora...firma la care lucrez, nu are aprobare de pastrare a carnetelor de munca si nici conditii de pastrare....am inteles ca de la ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim nedepusa la itm tierry tierry Ce se intampla daca firma de la care am plecat cu acordul partilor, incepand cu data de 11.04 nu a depus inca decizia la ITM (stiu ca tb. depusa in 5 zile de ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu americanux americanux Pot raporta la DNA un inspector ITM care la sesizarea mea a efectuat un control la societatea reclamata si mi-a trimis cu nerusinare un raspuns de genul am ... (vezi toată discuția)