avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minori in America fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minori in America fara acordul tatalui

Buna ziua. Am fost casatorita legal 7 ani(de 14 ani suntem impreuna) pana in Decembrie 2014 cand am divortat de comun acord la notariat. Avem doi copii minori , 8 si 6 ani, care mi-au fost incredintati mie ca mama iar custodia o avem comuna. Relatia noastra a inceput sa se strice in urma cu 3 ani cand el a ales jocurile de noroc, viata de noapte si de golan ca stil de viata. Astazi este falimentar si dator vindut la camatari , in curind apartamentul in care am declarat domiciliul copiilor va fi executat silit de banca la care are credit. Mentionez ca eu si copii am primit de la el exact stictul necesar adica mancare . Familia mea s-a ocupat de celelalte necesitati. Am reusit sa -l conving sa divortam pentru ca eu si copiii sa plecam in America unde eu am doua surori care au cetatenie si ma pot ajuta sa ne stabilim aici pentru un viitor Mai bun. Acum cand va scriu sunt in America unde am venit inainte de sarbatori iar procura notariala pe care el mi-a dat-o pentru copiii expira pe 20 ianuarie 2015. Sunt intro situatie in care nu stiu ce sa fac pentru ca el nu mai vrea sa ma lase . Daca raman fara acordul lui ce mi se poate intampla mie si copiilor din punct de vedere al legilor romanesti? Aici pot inscrie copii la scoala , pot procesa actele noaste ptr green card fara acordul lui intrun program de reintregire a familiei. Multumesc anticipat si astept un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: ClaudiaAm , utilizator 20:20, 15 Ianuarie 2015
Va trebui sa deschideti proces in Romania, sa aveti avocat care sa va reprezinte. Nu puteti schimba domiciliul copiilor fara acordul tatalui, cum nu reusiti sa va intelegeti, apelati la instanta.
și nici nu aveți cum să rămâneți legal în America, dacă nu sunteți la etapa finală a dosarului de emigrare, adică cea în care s-a ajuns deja la CN-ul dumneavoastră. ceea ce mă îndoiesc, pentru că atunci nu ați mai fi fost în SUA. iar cum procura expiră pe 20 ianuarie riscați să nu mai puteți pleca împreună cu copiii.
Am hotarat sa ma intorc in Romania si sa obtin prin instanta custodia exclusiva. Multumesc pentru indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu in strainatate cu copil minor avand custodie comuna. ContSters350644 ContSters350644 Buna seara.Am nevoie de un sfat pt a stii ce am de facut. Sunt divortata si am 2 copii minori..eu si tatal copiilor avand custodie comuna , divortul a avut ... (vezi toată discuția)
Acord parinte pentru pasapoarte minori vip2you17 vip2you17 vreau sa plec in spania am doi copii de 9 si 5 ani fostul sot nu vrea sa-mi dea procura sa pot iesi din tara pt ca nu vrea el ce trebe sa fac copiii sint sub ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori,custodie comuna ContSters423422 ContSters423422 Buna seara! As dori sa stiu cum pot proceda in cazul in care sunt divortata,am doi copii,custodie comuna cu domiciliul la mama si am achizitionat un sejur la ... (vezi toată discuția)