avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare masina fara a face acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare masina fara a face acte

Buna ziua,

In 2014 in ianuarie am vandut masina, un matiz. Intrucat taxa de poluare era 3800 lei, cat a valorat masina, nu am facut act de vanzare cumparare. Am mers pe incredere. Problema este ca acum va trebui sa latesc impozitul, numai ca persoana careia i-am vandut-o, a vandut-o si el mai departe fara sa ne anunte. Ne-a dat un umar de telefon dar nu raspunde , defapt nici nu suna telefonul, e inchis. Ce este de facut in situatia data? Se poate radia? Dar nu am niciun act al masinii? Sa o dau furata? Din cate stiu , nu pot sa o radiez daca nu am actele masinii; iar daca declar actele furate cred ca ma costa. #-o
Masina e pe vechiul meu nume, intre timp m-am casatorit; e o problema si asta ca nu am schimbat actele pe noul nume?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mary13 , utilizator 14:56, 27 Ianuarie 2015
Multumesc pentru sfaturi; mai las 2 saptamani sa vad daca dau de cel care l-a cumparat acum si apoi il dau in judecatata pe asta; ahhhh doar de astea nu am eu timp acum; nu e nicio modalitate sa o pot radia pur si simplu?
Notiunea de "radia" are doua acceptiuni:
1) radia din evidentele fiscale, cere se face simplu si in baza certificatului fiscal de care v-am spus si in baza actului de vanzare cumparare (insa dvs. nu aveti nici una nici alta)
2) radia din circulatie, care se face de principiu in momentul si odata cu transcrierea dreptului de proprietate pe numele cumparatorului (cu toata pleiada de acte necesare); mai exista si exceptii insa pentru acestea va trebuiesc, numerele si actele masinii si alte conditii, etc
Dvs. la care va referiti? Stiu (banuiesc), la ambele.
Va dati seama ca masina nu aveti cum sa o radiati atata vreme cat se afla in trafic :)
Dar cel care fac actele cu el; cel caruia i-am vandut-o daca o vinde mai departe fara sa o inscrie mai am eu treaba cu ceva cu acea masina? aam gasit contractul de vanzare cumparare de la cine am cumparat eu masina; daca am acest act si cu procesul verba facut c cumparatorul si certificatul fiscal pot sa scot masina de la primarie si de la politie? e acte mai trebuiesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Radiere masina taxe si impozite sectorul 3 Hesperus Hesperus Am o masina inmatriculata pe numele meu dar folosita de tata. Acesta a vandut-o recent cuiva insa i-a dat inclusiv cartea de identitate a masinii ... (vezi toată discuția)
Masina disparuta -impozit mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! am cumparat in 1995 o masina din 1985 ...am facut factura am inregistrat-o la fisc.Dupa cateva luni am vandut-o unei firme ( am factura ); dar nu ... (vezi toată discuția)