Bunica mea a locuit peste 40 de ani intr-un apartament dintr-o casa nationalizata. Dupa revolutie a reusit sa cumpere apartamentul respectiv. In momentul de fata imobilul a fost castigat in instanta de catre unul dintre mostenitorii proprietarului, si bunica mea a deschis proces firmei ICRAL, firma de la care a achizitionat apartamentul. La o perioada dupa darea sentineti bunica mea a primit ordin de evacuare sa paraseasca apartamentul in termen de 5 zile.
Dupa o discutie cu reprezentanta proprietarului, aceasta a fost de acord sa ii faca un contract de inchiriere pe o perioada de un an de zile, perioada ce va expira in curand.
Intrebarea mea este daca bunica mea are dreptul de a mai locui 5 ani de zile dupa ce imobilul a fost castigat in instanta de actulul proprietar Am vazut pe forum trimiteri la OUG 40/1999, dar nu cred ca am pregatirea necesara pentru a interpreta acest act.
Opinia mea este sa incerece sa prelungeasca termenul contractului de inchiriere, pentru ca altfel va fi foarte dificil pentru ea.
Pe langa aceasta faceti cerere la autoritatea competenta sa i se asigure o locuinta de urgenta, avand in vedere varsta, si situatia juridica a bunicii.
Putem cere prelungirea contractului de inchiriere pe baza unei legi care sa ne permita acest lucru?
In legatura cu cererea adresata autoritatilor, exista un temei legal pe baza caruia sa facem aceasta cerere?
Situatia de fata se incadreaza la legea mai sus mentionata, prin care sa putem cere prelungorea contractului de inchiriere pe o perioada de inca 4 ani?