avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul intr-o proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul intr-o proprietate

Sarutmana,Bunaziua
Speta
In urma dezbaterii unei succesiuni imi revin dreptul (25%)intr-un apartament detinut de defuncta mea sora. Respctivul ce detine (75%)intentioneaza sa vanda aceasta proprietate !Am inregistrat la circa financiara,rol fiscal(am solicitat impartirea legala a platii impozitului si inscrierea dreptului asupra propietatii cu 2 proprietarii(spargerea rolui fiscal).
Intrebarii :

Ma poate obliga(instanta judecatoreasca)sa vand si eu ?
Poate face vanzarea fara a fi instiintat ?

Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 10:07, 15 Ianuarie 2015
Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune. Dansul poate vinde cota lui si sa ramaneti cu altcineva in indiviziune. Dar va poate actiona in instanta pentru iesire din indiviziune si instanta poate sa decida vanzarea la licitatie.
Daca este apartament, care este avantajul dvs. daca aveti 25%? Puteti sa-i platiti cumnatului diferenta de 75% si sa ramaneti proprietar pe tot apartamentul sau sa fiti de acord cu vanzarea si sa luati bani pe partea dvs.Nu va avantajeaza de loc sa nu fiti de acord cu vanzarea si da instanta va poate obliga la vanzare daca nu se poate face iesire din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat in comun Ionita M. Ionita M. Buna ziua, sotia si cumnatul meu ,sunt propietari ca urmare a dezbaterii succesorale si detin in propietate 50% dintrun apartament . Cealalta jumatate din ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cineaioana cineaioana buna ziua,va rog din suflet sa imi raspundeti.am un teren de 2000 mp.eu detin 75 %,iar un vecin 25 %din aceasta supraf.eu vreau sa vand terenul cu un pret iar ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament steluta25 steluta25 Imobilul are trei proprietari in urma succesiunii astfel: o cota parte de 50%, si doua de 25%. Doi dintre proprietari sunt de acord cu vanzarea, respectiv 75%. ... (vezi toată discuția)