avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier (victime)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier (victime)

Buna ziua , pe data de 21.05.2009 am fost victima unui accident rutier , eu si prietena mea fiind in fata mea la 2 pasi.Accidentul s-a intamplat in zona obor , Magazinul ALTEX.Impreuna cu prietena ne-am angajat sa traversam soseaua pe trecerea de pietoni.Traversand prima parte a soselei si a liniei de tranvai din partea dreapta spre stanga am fost loviti de o masina care circula pe linia de tramvai din sensul :OBOR-COLENTINA.La fata locului a sosit Ambulanta Smurd si apoi Politia poate cei de la sectia 7 sau cei de la Udriste, noi fiind transportatii la SPITAL, pe timpul spitalizarii soferul a venit la mine si mi-a dat de inteles ca eu sunt de vina ca am trecut pe rosu, mi-a spus ca martorii la dosar sunt luati de politie de la locul accidentului.Nu cumva incearca sa musamalizeze vinovatia? In spital a intervenit o operatie chirurgicala la piciorul drept, am stat internat 8 zile in spital si acum sunt la domicilul in pat, fiind in concediu medical.Mentionez ca am facut un pas, am fost in ziua externarii la I.M.L PENTRU A scoate un certificat medico-legal, urmand sa astept eliberarea lor. Ma puteti indruma ce e de facut mai departe?Care sunt procedurile de urmat? Astept un raspuns din partea DVS. Vva multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 18:32, 8 Iunie 2009
sunt f. multi pasi de facut .. si ma tem ca dvs. nu ii puteti face de unul singur ..
Va recomand sa luati legatura cu un avocat ..
In principu ceea ce va intereseaza este expertiza legata de dinamica accidentului .. cea medicala .. precum si probatoriul din cauza .. atat cel al soferului dar mai ales al dvs. ..
fiecare chestiune in parte presupune atat de multe detalii incat ...
Traversati regulamentar , respectand culoarea verde a semaforului ?Atunci depuneti o plangere penala prealabila , in termen de 2 luni de la data la care ati cunoscut / ati putut cunoaste pe faptuitor (adresati-va agentilor de politie , mentionand ca doriti sa cunoasteti elementele de identificare ale faptuitorului-cele prevazute in buletin sau C.I, pentru a le mentiona in plangere- sunt obligatorii).
Scoateti un certificat medico-legal , daca atesta peste 10 zile de ingrijiri medicale , va fi angajata raspunderea penala avand ca obiect savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Ulterior , chiar in apel sau recurs , o puteti retrage .Succes.;)
In legatura cu ce ati spun dvs, prietena mea si mama mea a fost la BPRUTIERA si l-a identificat pe cel care instrumenteaza dosarul in care sunt parte vatamada, acel domn politist nu le-a dat dreptul la dosar , spunand pana nu depunem declaratia si plangerea nu avem voie la dosar...oare asa este sau cumva acest dosar este deja unul masluit??de nu vrea sa avem acces la dosar...
Dl avocat nu pot lua legatura inca cu un avocat deoarace nu imi permit financiar.Sper sa ma ajut eu de unul singur cat pot.Cerand si informatii de pe acest forum.cEEA CE VREAU SA VA INTREB DE ACELE EXPERTIZE VOR TREBUI SA LE PLATESC EU DACA LE CER..??
:offtopic: Va rog sa va editati mesajele si nu mai scrieti mesaje consecutive.

Dvs. faceti plangerea penala in timp util.
Expertiza la fel de bine o poate plati soferul accidentului.
Daca nu aveti bani si aveti nevoie de avocat faceti cerere la Baroul Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - declaratii la politie/plangere? elisabetasurdu elisabetasurdu Pe 08/11/2014 sotul meu a fost lovit de un sofer neatent cu masina,sotul se afla pe trotuar se asigura sa traverseze strada,la 1,5 m se afla o masina in ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)