avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier (victime)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier (victime)

Buna ziua , pe data de 21.05.2009 am fost victima unui accident rutier , eu si prietena mea fiind in fata mea la 2 pasi.Accidentul s-a intamplat in zona obor , Magazinul ALTEX.Impreuna cu prietena ne-am angajat sa traversam soseaua pe trecerea de pietoni.Traversand prima parte a soselei si a liniei de tranvai din partea dreapta spre stanga am fost loviti de o masina care circula pe linia de tramvai din sensul :OBOR-COLENTINA.La fata locului a sosit Ambulanta Smurd si apoi Politia poate cei de la sectia 7 sau cei de la Udriste, noi fiind transportatii la SPITAL, pe timpul spitalizarii soferul a venit la mine si mi-a dat de inteles ca eu sunt de vina ca am trecut pe rosu, mi-a spus ca martorii la dosar sunt luati de politie de la locul accidentului.Nu cumva incearca sa musamalizeze vinovatia? In spital a intervenit o operatie chirurgicala la piciorul drept, am stat internat 8 zile in spital si acum sunt la domicilul in pat, fiind in concediu medical.Mentionez ca am facut un pas, am fost in ziua externarii la I.M.L PENTRU A scoate un certificat medico-legal, urmand sa astept eliberarea lor. Ma puteti indruma ce e de facut mai departe?Care sunt procedurile de urmat? Astept un raspuns din partea DVS. Vva multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 18:32, 8 Iunie 2009
[ link extern ]

Iata aici un model al unei plangeri penale prealabile , ce poate fi introdusa atat la organul de urmarire (procuror)cat si la cele de cercetare (Politie).
Incercati la o adaptati in functie de realitatile de fapt concrete , sa nu depasiti termenul , pentru a nu fi respinsa ca tardiv introdusa .Mentionez impacarea, poate va exista un consens , asa incat sa fie incetata urmarirea penala (luati legatura cu faptuitorul cu privire la daunele morale si materiale pe care vi le datoreaza )
Daca va exista un consens , retrageti plangerea.Daca sunteti convins ca ati respectat regulile de circulatie intocmai , procedati dupa cum v-am sfatuit , iar agentii de politie /procurorul vor efectua , obligatoriu , acte de cercetare.
Poate nu va fi nevoie de efectuarea de expertize.Succes.;)
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc tuturor pentru detaliile date pana acum , voi incerca in aceasta saptamana sa demarez cateva din spusele dumneavoastra! Declaratie, plangere penala, eu astept rezulatul de la I.M.L CU CATE ZILE DE ingrijiri medicale imi acorda.Mai mult de 10 zile sunt sigur la diagnosticul scris de medic specialist: fractura cominutiva maleola tibiala dreapta.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
ContSters92404, utilizator
Sa le luam pe rand ..
Faceti plangerea penala ... care va fi rezultatul ei ? Va fi conexata dosarului initial .. deja constituit .. dak e vorba de vatamari ..
Asteptati sa plateasca el raportul de expertiza ? F. frumos .. va iesi in favoarea lui ..
Vreti sa va intelegeti cu el ? In practica intelegerea se face at. cand adversarul constata ca ar trebui sa investeasca mai mult in ”onorarii” decat in suma pe care v-ar da-o ..
Nu lasati militienii necontrolati ... nu o sa va placa ...
Multa bafta ...
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
Alin Paidiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - declaratii la politie/plangere? elisabetasurdu elisabetasurdu Pe 08/11/2014 sotul meu a fost lovit de un sofer neatent cu masina,sotul se afla pe trotuar se asigura sa traverseze strada,la 1,5 m se afla o masina in ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)