Am lucrat la o firma mai multi ani si anul acesta in mai m-au disponibilizat pe motiv de criza cu preaviz de 15 zile si somaj, preaviz pana in data de 29.05.2009, iar dupa aceasta data eu ar fi trebui sa-mi fac dosar de somaj. In timpul preavizului am gasit de lucru si m-am angajat, dar cu data de 01.06.2009. Doresc sa intreb daca cumva dreptul meu de-a intra in somaj a fost afectat, in sensul ca daca m-a va disponibiliza din nou (sper ca nu va fi cazul, dar azi nu poti fi sigur pe nimic) mai beneficiez de somaj sau nu?
Daca va va disponibiliza si cel de-al doilea angajator veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti indeplinita conditia unui stagiu de 12 luni lucrate in ultimele 24 anterioare depunerii cererii pentru indemnizatie.
Daca ati fi intrebat inainte de a va fi angajat era mai util pt dvs. Va puteati depune dosar de somaj si sa va angajati a doua zi dupa inregistarrea dosarului la AJOFM. Atunci ati fi beneficiat de niste drepturi.
Acum nu mai conteaza. Un viitor somaj se va baza pe ce se va intampla la acest nou angajator.