avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Salut

Am lucrat la o firma mai multi ani si anul acesta in mai m-au disponibilizat pe motiv de criza cu preaviz de 15 zile si somaj, preaviz pana in data de 29.05.2009, iar dupa aceasta data eu ar fi trebui sa-mi fac dosar de somaj. In timpul preavizului am gasit de lucru si m-am angajat, dar cu data de 01.06.2009. Doresc sa intreb daca cumva dreptul meu de-a intra in somaj a fost afectat, in sensul ca daca m-a va disponibiliza din nou (sper ca nu va fi cazul, dar azi nu poti fi sigur pe nimic) mai beneficiez de somaj sau nu?

Mersi.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:29, 8 Iunie 2009
Daca va va disponibiliza si cel de-al doilea angajator veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti indeplinita conditia unui stagiu de 12 luni lucrate in ultimele 24 anterioare depunerii cererii pentru indemnizatie.
Daca ati fi intrebat inainte de a va fi angajat era mai util pt dvs. Va puteati depune dosar de somaj si sa va angajati a doua zi dupa inregistarrea dosarului la AJOFM. Atunci ati fi beneficiat de niste drepturi.
Acum nu mai conteaza. Un viitor somaj se va baza pe ce se va intampla la acest nou angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pt. somaj, pentru contracte munca pe timp partial M.Dacian M.Dacian Buna Pentru a intra in somaj am citit in lege ca e nevoie de un stagiu de cotizare de 12 luni la 8 ore / zi, in ultimele 24 luni. Eu am avut in ultimele ... (vezi toată discuția)
Somaj/indemnizatie crestere copil mariamaria1982 mariamaria1982 Buna ziua, am rugamintea de a imi raspunde la cateva intrebari. Din 5,04,2016 lucrez la o firma.In sept 2016 am aflat ca sunt insarcinata.La 9 sapt am ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? manowar1979 manowar1979 Buna ziua! Am nevoie de o informatie de la dvs deoarece agentia judeteana de care apartin, adica Targu Neamt, nu m-a lamurit...pana pe data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)