avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces verbal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces verbal

Buna ziua! Am o situatie: Tatal meu a incheiat in urma cu 6 ani un proces verbal cu fratele sau A., in care era de acord sa-i dea in posesie terenul pe care il detinea si sarcina de al inmormanta. Fratele A. a murit la scurt timp, cred ca la o saptamana. Dansul era pe patul de spital aproape inconstient, ultima faza, cand a semnat acest proces prin semnatura cu degetul, ba chiar mai mult, tatal meu a primit de la medicul care il trata pe A., o adeverinta medicala in care se specifica ca este constient si lucid, desi toti stim ca nu a fost asa.Inafara de tatal meu si fratele A., mai sunt 5 frati.Intrebarea mea este: in situatia asta e valabil acel proces verbal incheiat intre tatal meu si fratele A., sau nu? se poate ataca in instanta? Sau se va recurge la succesiune si terenul lui A. se va imparti la toti fratii in mod egal? Mentionez ca A. era necasatorit, deci nu are mostenitori. Va multumesc. Sper sa ma lamureasca cineva.
Cel mai recent răspuns: gabi_sandru2008 , utilizator 15:19, 15 Ianuarie 2015
Din punctul meu de vedere acel ,,proces verbal" nu are nicio valoare juridica, astfel ca terenul se va imparti intre frati in mod egal, in cadrul procedurii de partaj succesoral.
La acelasi m-am gandit si eu! Va multumesc si o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua alpin56 alpin56 BUNA ZIUA.AM SI EU O INTREBARE DACA SE POATE SA MA LAMUREASCA CINEVA.TATA A MURIT ACUM 3 ANI.CASA IN CARE STAM NU A AVUT EL ACTE DE PROPRIETATE ACTU IL ARE ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a cumparat dreptul meu de mostenire de la parinti eugen.stanisteanu eugen.stanisteanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In anul 2003 mama mea a paralizat si pana la inceputul acestui an cand a murit, eu cu fratele meu ... (vezi toată discuția)
Imparteala problema intre 5 frati. hopeless1 hopeless1 situatia sta cam asa:bunicii care au decedat acum cativa ani buni au lasat celor 5 fiii pamanturi si o casa la tara.normal ar trebui adunati toti fratii ca sa ... (vezi toată discuția)