avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces intre vecini

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema
In 1975 am costruit cu acte in regula, proiect si tot ce trebuia, o casa duplex impreuna cu sora mea. Hazardul a facut ca eu sa am fatada catre fatada casei vecine, care s-a construit cativa ani mai tarziu. Dupa atatia ani de convietuire normala, vecinii s-au trezit ca ii deranjeaza faptul ca noi vedem in curtea lor si vor sa intenteze proces ca sa fim obligati sa ne astupam geamurile si usa ce da spre ei. Gardul care ne desparte este facut doar din plasa de sarma si este facut de vecini, doar ca noi avem si un demisol si casa noastra este mai inalta.
As dori sa stiu ce riscam noi daca ne da in judecata si ce costuri ar implica daca am pierde procesul.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: vanatorul , utilizator 21:32, 15 Ianuarie 2015
Din descrierea dvs. sa respectat limitele dintre proprietati si ar fi interesant si amuzant de aflat care va baza legala pentru un astfel de proces.
Casa vecinului are fatada inspre noi pentru ca asa sunt orintate toate casele de pe strada,doar a noastra pentru ca e duplex nu avea cum sa fie orientata in aceeasi directie. Ce vina avem noi acum ca sa fim obligati sa ne astupam ferestrele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre proprietati Cipri78 Cipri78 Buna ziua. As avea nevoie de un sfat legat o problema pe care o are mama mea cu o vecina, anume distanta dintre case. Casa mamei mele face parte dintr-o casa ... (vezi toată discuția)
Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)
Distanta intre cladiri paul_anita paul_anita in anul 1991 am cumparat un teren pe care am construit o casa p+2e+m (finalizata in 2001 )care se afla la o distanta de 1.80m (in zona parterului ) fata de ... (vezi toată discuția)