avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire vanduta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire vanduta

buna seara
am o intrebare si as dori un mic raspuns daca e posibil sa ma ajute cineva !??
este vorba despre soacra- mea care dupa decesul socrului meu a vandut tot pamantul care la avut in arenda la o asociatie si nu a stiut nimeni nimic cum la vandut si ce-a facut cu banii.socrii mei au convietuit timp de 45 ani impreuna,iar anul trecut a decedat.nu s-a facut nici o succesiune dupa decesul socrului.Din casatoria lor a rezultat 3 copiii dintre care unul a decedat acum 3 ani si a mai ramas sotia mea su cumnata-mea.casa in care locuieste soacra-mea si pamanturile care le-a vandut au fost mostenirea ei de la parinti,socrul meu a fost sarac si nu a avut nimic,dar an toti anii care au fost impreuna el sa ocupat de toate,a renovat casa,a avut grija de pamanturi,etc.problema este urmatoarea..noua ne este teama sa nu vanda si casa si sa ramana pe drumuri sau sa ne trezim cu ea la usa.intrebarea mea este urmatoarea..a procedat corect sa vanda terenurile fara sa stie sotia mea impreuna cu cumnata ?? poate sa vana fara sa se faca o succesiune si fara acordul copiilor ?? va rog mult sa-ma ajutati cu un raspuns daca se poate !!! pur si simplu ne este frica sa nu vanda si casa fara sa stim si sa ramana falita fara bani si casa !!! va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:36, 16 Ianuarie 2015
Dpdv legal nu stim ale cui au fost terenurile, adica ale ei sau la comun cu sotul.
Daca au fost terenurile ei, poate sa faca ce vrea cu ele, la fel si cu casa.
Acum...daca va treziti cu ea la usa este alta problema, nu legata de patrimoniu sau mosteniri.
Ramane de vazut ce o sa faca copii ei cu ea, fiind mama lor.
multumesc pt raspuns !! oricum m-i sa pus un nod in gat cand ma gandesc ce-a facut si ce o sa mai faca....
Fiind bunurile ei proprii poate dispune de ele dupa cum doreste.
aum300 a scris:

Fiind bunurile ei proprii ...

Tocmai asta trebuie clarificat, daca sunt sau nu bunurile ei, caci daca nu sunt, nu ar fi trebuit sa le poata vinde fara ceilalti mostenitori (fetele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Succesiune după mama. Nelsa Nelsa Bună ziua. Soacra mea a decedat acum 30 de ani și nu s-a făcut succesiune, deoarece socrul meu invoca faptul că toată masa succesorală ( ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara succesiune? ElenaACP ElenaACP buna ziua! casa parinteasca a sotului meu a fost vanduta fratelui sau, fara stiinta sotului meusi fara sa se faca nicio succesiune. vanzarea s-a facut din ... (vezi toată discuția)