Buna. Am mostenit o suma de bani si niste terenuri in timpul căsătoriei. Acestea fiind de la bunica mea la care aveam dreptul dupa moartea ei. Intre timp am divortat si "scumpii"mei părinti m-au mintit cu chestia ca fostul sot poate sa imi ia din mostenire si m-au făcut sa trec tot pe numele lor. Banii i-am avut in banca. Acum le cer dreptul meu si ei zic ca nu mai au nici un ban. Cum pot afla cati bani mai sunt si ce am de facut? Si am avut si masina noua cumpărată si aceasta am ouso tot pe numele lor. Cum sa fac? Ce trebuie sa fac? Va rog sa ma ajutati
Mergeti la un cabinet de avocatura cu actele de mostenire pentru ca nu este clar cum ati mostenit dvs. pe bunici atata timp cat parintii dvs. traiau ,si nu rezulta cum ati trecut pe numele parintilor ceea ce ati mostenit. prin vanzare, donatie sau ati renuntat la succesiune , aveati testament, ? Nu aveti acces la cont daca nu e pe numele dvs. dar daca ati mostenit ceva in mod direct trebuia sa stiti ce ati mostenit , rezultand din Certificatul de mostenitor. Sotul dvs., nu ar fi avut dreptul la acea mostenire, fiind bunul dvs. propriu.
Eu am fost cu bunica mea la notar cand trăia si am facut testamentul ca dupa moartea ei sa imi ramana toate bunurile mobile si imobile. Banii i-am avut in banca pe numele meu. Si pur si simplu i-am trecut pe numele lor ei spunându-mi ca fostul sot imi poate ataca banii. Pe parcurs am aflat ca nu se poate acest lucru. Nu am facut nici o donatie nu am facut nimic. Problema este ca acum am nevoie de banii MEI si ei refuza acest lucru spunând că nu mai sunt. Problema mea este ca vreau sa aflu cumva si de aceea nu stiu daca se poate sa aflu suma care mai este.