avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

As vrea sa stiu care sunt drepturile mostenitorilor unui parinte decedat, care mostenise de la tatal sau impreuna cu alt frate 3/8 din intreaga mostenire. La aceasta succesiune concureaza sotul si 2 copii, unul minor de 15 ani si unul major de 21 de ani. Care sunt cotele fiecaruia? Cat ii revine sotului si cat copiilor?
fiind vorba despre un bun mostenit. Despre bunurile comune stiu cum stau lucrurile pentru ca si eu am trecut prin acest purgatoriu.
Este vorba numai despre ce mostenise parintele decedat dintr-un apartament, impreuna cu fratele . Pot renunta sotul si copilul major la cota lor in favoarea ce
ui minor?
Va multumesc.
Silvia
Renuntarea nu se poate face in favoarea cuiva.Se renunta pur si simplu la drept...
Dreptul parintelui decedat este de jumatate din 3/8, adica 3/16

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie bun mostenit calin_domnici calin_domnici Buna tuturor! Problema mea este una pe cat de simpla pe atat de ciudata. Respectiv: In urma primirii repartitiei a unui apartament catre parintii mei de la ... (vezi toată discuția)
Dezbatem succesiunea după tata. cum se poate trece casa părintească pe numele copiilor mei? Andrej2014 Andrej2014 Buna ziua, tatăl meu a decedat in Feb 2019 si acum, împreună cu mama si cei doi frați ai mei, trebuie sa facem succesiunea. Tatăl si mama aveau in ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)