avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Buna ziua, incepand cu data de 15.01.2015 sunt in preaviz pana pe data de 12.02.2015, as dori sa stiu daca am calculat bine zilele de preaviz, daca am derptul la CO pentru acest an si daca poate fi inclus in zilele de preaviz.
Va multumesc, Andreea
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
andreanoandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 16 Ianuarie 2015
1. Care este durata preavizului ?

2. Aveti dreptul la CO pe anul 2015, aferent perioadei 01.01.2015 - data incetarii c.i.m.

3. Pe durata preavizului se poate beneficia de concediu de odihna. In caz contrar, zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani la incetarea c.i.m (art.146 alin.4 C.mun.)
Buna ziua, sunt in preaviz de ieri 15.01.2015 si dupa calculul meu ar trebui sa stau cele 20 de zlie in preaviz, adica pana pe 12.02.2015, problema, ca sa zic asa, este ca trebuie sa incep pe 11.02.2015 la urmatorul loc de munca, si ma gandeam ca daca am dreptul la zilele de CO (cred ca sunt 2 zile) pot incepe fara probleme pe 11.02.2015 la noul loc de munca, adica sa incetez contractul actual pe data de 10.02.2015. va multumesc
Nu aveti cum sa incetati c.i.m. in 10.02.2015, decat daca angajatorul renunta la ultimele doua zile de preaviz.

O solutie ar fi ca in ultimele doua de zile de preaviz sa va luati CO aferent perioadei lucrate anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordanta intre acte ! RG33 RG33 Avem urmatorul caz: - Unui salariat (conform ADEVERINTA emisa Serviciu Resurse Umane) i-a incetat CIM conform Art. 55, lit. b din Codul Muncii, republicat ... ... (vezi toată discuția)
Preaviz in concediu?? P-Sophie88 P-Sophie88 Buna ziua, de cate zile de concediu de odihna am drept daca imi dau demisia in luna septembrie sau octombrie? Nu am fost in concediu anul acesta si nu vrau sa ... (vezi toată discuția)
Incepand cu ce data se calculeaza perioada de preaviz in cazul demisiei? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua, tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Lucrez la o societate comerciala din data de 13.05.2016.Din motive personale, in data de ... (vezi toată discuția)