avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constatarea nulitatii unei hotariri judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Constatarea nulitatii unei hotariri judecatoresti

M-ar interesa sa aflu daca este psibil sa cer constatarea nulitatii unei hotarari judecatoresti daca nu am fost parte in dosar, dar aceasta hotarare nu imi este opozabila intrucit nu am fost si eu citata. In acest dosar s-a validat un act de vindere cumparare sub semnatura privata prin care s-au vindut toate imobilele ramase mostenire de la unchiului meu (bunuri proprii), de catre sotia acestuia (decedata) fara ca succesiunea sa fie dezbatuta. Avind in vedere faptul ca unchiul nu a avut copii iar eu sint singura nepoata de frate (mama fiind sora acestuia si a decedat la 3 luni dupa acesta) ar fi trebuit sa fiu si eu citata in acest dosar. Ar mai exista o posibilitate de a ataca aceasta hotarare?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 16:20, 16 Ianuarie 2015
Ar tebui facuta o actiune separat prin care sa cereti anularea actul de vanzare cumparare care s-a facut cu fraudarea intereselor mamei (si a dvs).
Nu se poate cere anularea hotararii, ci anularea actului.
Nu stiu acum cu cine sa va judecati, ar trebui cu mostenitorii sotiei unchiului si cu cumparatorul.
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
Cristina Paisa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara, mostenire, succesiune ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, as avea o intrebare: Ce se petrece cu o mostenire ramasa in urma unui defunct care nu a avit copii raminind ca mostenitori doar sotia ... (vezi toată discuția)
Nulitate act de vanzare-cumparare Ionflo1 Ionflo1 Buna ziua, sint disperat am cumparat o casa cu teren in urma cu 17 ani de la o vaduva fara copii (decedata) mostenire ramasa dupa sotul ei printr-un contract ... (vezi toată discuția)
Constatarea calitatii de mostenitor ContSters238389 ContSters238389 Am deschis o actiune in instanta \\"constatarea calitatii de mostenitor\\" dupa unchiul meu in concurs cu soti lui decedata si mostenitorii ei. Intrucit toata ... (vezi toată discuția)