avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale se plateste impozit pe un AF fara activitate?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

se plateste impozit pe un AF fara activitate?

Buna seara,

Am si eu nevoie de ajutor intr-o problema: mama are un AF pe care nu mai lucreaza de ceva timp si care a fost platit la zi (din punct de vedere al impozitelor si penalitatilor) pana in octombrie 2008,autorizatia am piredut-o,ce este de facut acum? Trebuie declarata pierduta autorizatia si declarata nula,si abia apoi inchisa,si unde anume trebuie mers si care sunt pasii pentru a-l inchide?
Iar referitor la legea intrata in vigoare anul acesta pentru cei 500 euro impozit pentru firme fara activitate se incadreaza si acest AF?

Astept raspuns urgent si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:42, 9 Iunie 2009
Copia dupa autorizatia de functionare se obtine de la Registrul Comertului, nu de la Primarie.
S-a schimbat legea.

Mergi la Registrul Comertului si vei obtine toate documentele pe care le doresti.
Faptul ca ai pierdut autorizatia si certificatul de inmatriculare nu inseamna ca nu mai platesti taxe conform declaratie estimative pe care ai depus-o la inceperea activitatii sau la inceperea anului.

Trebuie sa declari nule actele pierdute intr-un ziar national apoi sa platesti niste taxe la ORC si iti vor da duplicate originale.

Asta-i tot. Vei vedea ca e foarte simplu si rapid.

Iti recomand sa mergi la ORC mai intii ca sa iti dea datele din autorizatie si certificat ... ca sa poti da anuntul la ziar.

Alberto Kurtyan
In primul rand Dmv nu intrati sub incidenta platii impozitului forfetar .
In al doilea rand faceti demersul la ORC m dupa cum v-a precizat si Dl avocat Alberto Kurtyan
Mult succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii necesare functionare magazin alimentar si piese auto carmenbn carmenbn Ce autorizatii sunt necesare pt.functionarea unui magazin alimentar si al unuia de piese auto(inclusiv ulei,antigel)?De la ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator punct de lucru nicu_luciana nicu_luciana Am ratacit sau pierdut cerificatele constatatoare a doua puncte de lucru, stie cineva ce se intampla in cazul acesta? Mentionez ca cele doua puncte de lucru ... (vezi toată discuția)
Desfiintare af CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Spuneti-mi si mie va rog ce demersuri trebuiesc facute pentru desfiintarea unui AF?? Pe ce site gasesc disponibila informatia privitoare la documentatia ce ... (vezi toată discuția)