avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de inselaciune- citatie/cum sa procedez
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de inselaciune- citatie/cum sa procedez

Buna ziua,as vrea sa stiu ce pot pati avand in vedere urmatoarele: am cunoscut in urma cu 4 ani o femeie din suedia cu care am inceput o relatie la disanta ..in decursul a 3 ani mi a trimis anumite sume de bani care au ajuns la un total de 60000euro,mentionez ca mi a trimis din proprie iniitiativa dar ca la sfarsitul relatiei am inceput sa o mint ca am diverse probleme de sanatate si aminsinuat ca as avea nevoie de bani,acum amprimit o citate de la politie sa ma prezint in calitate de martor la un proces penal si cand am sunat mi au spus cacineva ma acuza de inselaciune..ce ar trebui sa fac?sa ma duc cu un avocat?pot face inchisoare pt asta?Va multmesc
Cel mai recent răspuns: ContSters298656 , utilizator 13:12, 19 Ianuarie 2015
Este bine sa nu dea declaratii contradictorii.
Instantele cam tind spre condamnare daca cojsidera ca este nesincer...si sinceritatea de fapt este cea care se poate vedea si nu cea care este in procesul penal daca nu da declaratii aiurea...
Pai si ce daca a oferit 60.000 euro ? Care e problema ?
Ati semnat vreun contract pe undeva ? Mai ales ca i-a trimis din proprie initiativa ; asta e, sa ramana pagubita, banii aia sunt cadou.
Eu nu vad unde e inselaciunea sau poate nu ati inteles dvs bine.
In calitate de parat ? Sub nicio forma, poate suspect.

Puneti o copie pdf cu citatia sa o vedem.

Grija totusi ce declarati pe acolo, poate aia pana la urma va acuza de proxenetism sau trafic de persoane si e cam nasol (avand in vedere faptul ca era in cautare de "amorez"). Sa spuna cumva ca banii vi i-a trimis datorita "muncii" de noapte care o presteaza etc, atentie.

Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Adrian_Gorj, utilizator
Atat timp cat a indus prin eroare ca este bolnav fara a avea acte medicale in acest sens, este posibil sa se incadreze la inselaciune. Probabil.
Consider ca are un drept de creanta prescriptibil in 3 ani.
Nu cred ca poate fi acuzat de inselaciune.
Andres1111 a scris:

Atat timp cat a indus prin eroare ca este bolnav fara a avea acte medicale in acest sens, este posibil sa se incadreze la inselaciune. Probabil.
Consider ca are un drept de creanta prescriptibil in 3 ani.
Nu cred ca poate fi acuzat de inselaciune.

Asta este versiunea ei, are vreo dovada ca el a zis asa ceva ?
Nu, deci astea sunt povesti, orice avocat poate da de pamant cu declaratia ei
Dreptul de a cere banii inapoi in temeiul unei infractiuni nu este prescriptibil in 3 ani ca in civil. In caz de inselaciune, prescriptia se implineste dupa trecerea unei perioade de 5 ani, in conformitate cu prevederile art. 154 alin. (1) lit. d) Noul Cod Penal.

Pe langa declaratia partii vatamate, pot exista si alte probe la dosar: convorbiri pe internet, declaratii de martori care stiau despre relatie, ordine de plata prin care a virat banii, procurorul poate cere inregistrarea covorbirilor telefonice (desi a fost declarat neconstitutional, inca se mai practica).

In caz de inselaciune, impacarea este posibila pana la citirea actului de sesizare (de obicei, primul termen in instanta).

Este recomandabil sa aveti un aparator, mai ales ca e vorba de o suma mare de bani.

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt pe nedrept/fara dovezi ContSters336896 ContSters336896 Buna seara, Acum 2 ani si un pic am fost in vizita la iubita mea, care locuia cu alte 3 fete in apartament( fiecare din ele cu iubitii lor care isi faceau ... (vezi toată discuția)
Dosar dare si luare mita ripi ripi Buna ziua. Asi dori sa stiu ce decizie poate lua procurorul la urmatorul caz, -am fost iterceptat -am fost citat ca martor in citatie -mi sa ... (vezi toată discuția)
Ultraj contra bunelor moravuri dani2123 dani2123 Buna ziua Am si eu o problema in urma cu cateva zile intr-un campus din bucuresti stateam jos pe iarba si au venit doi agenti de paza care au spus ca au ... (vezi toată discuția)