avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori incredintare minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori incredintare minor

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu pasii ce trebuie urmariti pt incredintarea minorului tatalui printr-un proces. mama minorului a avut o relatie timp de 2 luni cu un barbat (la 6 luni de la divort), a ramas insarcinata, a pastrat copilul iar recent a nascut. mama oscileaza intre a creste singura nou-nascutul sau de a-l da in judecata pe tatal nou-nascutului pt pensie alimentara, iar acest lucru doar peste 5 luni cand mai creste nou-nascutul. venitul net al mamei este 900lei si mai primeste 400lei de la tatal primului copil.
Tatal primului copil doreste sa inceapa un demers prin care sa i se incredinteze minorul lui, datorita imoralitatii de care a dat dovada mama, neglijandu-si primul copil prin ignorarea consecintelor unei eventuale sarcini, dar si venitului mic pe care il are mama. Iar cei 400 lei dati de tata pt primul copil sigur nu o sa fie folositi doar pt el, ci se vor pune la comun, folosindu-se trei persoane de bani.
va rog sa imi mai spuneti daca martorii folositi in interesul tatalui care cere incredintarea minorului pot fi veri primari. MULTUMESC
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
costingh, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:51, 19 Ianuarie 2015
In primul rand faptul ca a mai nascut un copil nu inseamna ca l-a neglijat pe primul. Daca sustineti neglijenta mamei trebuie sa o demonstrati.
Faptul ca tatal celui de-al doilea copil al mamei nu isi indeplineste obligatiile de tata nu e responsabilitatea mamei.

In al doilea rand daca sunteti de parere ca nu este bine ingrijit copilul puteti incerca sa contribuiti in natura la cresterea copilului dvs (ceea ce nu inseamna ca al doilea copil nu va purta la un moment dat hainele sau incaltamintea primului sau ca nu se va juca cu jucariile lui, asa se intampla in familiile normale - fratii isi impart lucrurile intre ei).

In final, daca astea sunt toate faptele, nu aveti sanse sa stabiliti domiciliul copilului la dvs pentru ca in prezent mama este acasa (din cauza nou-nascutului) si se ocupa si de cel mare (n-ati precizat cat de mare e cel mare) si nu exista motiv pentru schimbarea starii de fapt.

Off-topic: pentru viitor ar trebui sa va schimbati atitudinea fata de cel de-al doilea copil al fostei dvs sotii pentru ca este fratele copilului dvs si orice atitudine negativa a dvs in directia lui se rasfrange asupra copilului dvs.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strigat de ajutor...ce sanse am? mikare mikare sunt divortata de aproximativ 2 ani din vina ambelor parti, copilul minor ramanand la mine, pensia alimentara stabilita la 200 lei, fara partaj. Luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Martori=afini cazandetuica cazandetuica Va rog un sfat, intr-un proces pe pretentii, cumnatul meu a fost refuzat ca martor, motivand ca e ruda, intrucat si mama lui,mama cumnatului era martora, o pot ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)