avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am inapoiat un imprumut unui prieten si acuma nu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am inapoiat un imprumut unui prieten si acuma nu recunoaste

buna sunt nou si sper sa ma ajutati in problema mea.de vreo un an de zile am imprumutat de la un prieten nas de nunta,20000 euro penrtu putin timp .aveam o casa de vinzare,..cind mi-a dat bani la insistenta mea am facut un act de mina intre noi ,sotia mea fiind martor....la putin timp eu am primit avans pt. casa si l-am sunat sa ne intilnim sa-i dau bani,pentru ca avea nevoie..ne-am intilnit in oras ,el era foarte grabit,si i-am dat bani cei 20000 euro ,bineinteles nu am semnat nimic,doar suntem prieteni,si imi era si nas,ok intre timp relatia dintre noi s-a stricat..acuma nu ne nici salutam..problema este ca acuma ma ameninta ca ma da in judecata ca nu-i am dat bani,cei 20000euro ,el avind inca contractul de mina facut intre noi(ca sa vezi ce prieten) bun ce este de facut...pentru ca eu sunt foarte suparat si mi frica ca intilninduma cu el o sal calc in picioare,,toti prieteni comuni stiu cum stau lucrurile,si ca i-am dat bani inapoi. va rog sa i-mi dati un sfat ce este de facut si ce sanse are sa ma dea in instanta....va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandrucristian , utilizator 22:48, 9 Iunie 2009
el poate oricand sa va dea in judecata dar daca dvs aveti martori, nu va faceti griji.
poate faceti dvs primul, facandu-i o plangere penala pt. calomnie carendu-i daune morale.

av.m.vasilescu
el poate oricand sa va dea in judecata dar daca dvs aveti martori, nu va faceti griji.
poate faceti dvs primul pas, facandu-i o plangere penala pt. calomnie carendu-i daune morale.

av.m.vasilescu
avokitten a scris:

poate faceti dvs primul pas, facandu-i o plangere penala pt. calomnie carendu-i daune morale.
av.m.vasilescu

:"> Care calomnie? Ce daune morale? Si marmota ce facea?

Domnule, este o situatie foarte delicata, dar aveti sanse de a iesi bine din ea. Fiind nas si prieten, in cazul in care va va da in judecata pentru ca sa va ii platiti acei bani, va aparati mentionand ca ati platit. Nu aveti o dovada scrisa, dar avand in vedere imposibbilitatea preconstituirii unei dovezi scrise vi se poate accepta proba cu martori. Sunstineti ca sunt foarte multi cei care cunosc situatia reala, prin urmare nu veti avea probleme in a dovedi ca ati platit.

Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
ContSters42249, utilizator
va multumesc mult pentu incurajari,eu inca sper sa nu se ajunga acolo,el acuma profita de faptul ca eu sunt plecat la munca in italia ,dar daca vrea cu orice scop razboi,o sa-l aiba ,eu stiind foarte multe despre el (tot felul de falsuri cu mai multe banci din cluj pt.a obtine credite,si tot felul de hotii care le-a facut el cu fratele sau prin italia) ,defapt de aia este disperat ca nu poate plati bancile ,oricum o sa apelez la serviciile unui avocat cind ma intorc acasa.....sper sa-l intilnesc pe aici ,el mai venind sa-si vada sotia...si no sa-i fie usor...va multumesc inca odata
buna tot eu sunt ,am o noutate ,azi am reusit sa vorbesc cu el la telefon,si bineinteles am inregistrat convorbire,unde recunoaste ca i-am dat bani inapoi......intrebarea mea este ,daca aceasta convorbire ,unde el recunoaste ca a primit bani inapoi de la mine ,este valabina in instanta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere daune morale? siminuta siminuta prietenul meu e in partaj cu fosta lui sotie,cind sau despatit acum 2 ani ea a plecat din casa cu 20 000euro ,acum ea spune ca el mia dat mie bani sa imi ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cipin85 cipin85 am si eu nevoie de ajutor. i-am facut unui coleg de facultate abonament pe numele meu. timp de 2 luni a platit facturile..care erau destul de mari..cam 4-5 ... (vezi toată discuția)
Frate decedat -- eu ce pot face? cristeaaugustin35 cristeaaugustin35 Buna ziua tuturor. Cineva a accidentat mortal pe fratele meu in sept anul trecut. Sa intervenit prin societatea de asigurari sa intervina repede cu niste ... (vezi toată discuția)