avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cu restante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cu restante

Buna am achizitionat un imobil la o licitatie publica de la un lichidator care se ocupa de vanzarea activelor unei societati .In caietul de sarcini se specifica ca imobilul are mai multi creditori si o ipoteca care se vor radia in momentul intabulari dreptului de proprietate si ca imobilul se vinde fara sarcini. imobilul a fost intabulat pe firma aflata in faliment nu pe persoana fizica .dupa adjudecare am aflat ca exista o datorie foarte mare la intretinere la asociatia de proprietari lichidatorul si notarul m au asigurat ca imobilul il cumpar liber de sarcini! cand am semnat contractul de vanzare cumparare !si ca nu ma afecteaza datoria. intrebarea este tari pentru datorii este obligat administratorul sa mi o dea pe perioada de la care am dobindit imbilul sau imi va imputa si restantele pe care le are imobilul pe care le a facut firma aflata in faliment? de la cine va recupera datoriile de intretinere ? specific ca imobilul era pe firma aflata in faliment .multumesc astept un raspuns care sa ma lamureasca
Cel mai recent răspuns: space74 , utilizator 09:41, 17 Ianuarie 2015
este o scapare a legii: daca apartamentul se vinde prin notar, este nevoie de un document de la asociatie ca apartamentul nu are datorii.
Se vede treaba ca la executare silita nu exista aceasta prevedere.

Datoria greveaza apartamentul...
Buna inclusiv eu am cumparat ap la notar am platit contract de vanzare cumparare cu reprezentantul lichidatorului si mi s a spus ca il cumpar liber de sarcini fara alte datorii? intebarea este daca asociatia la o eventuala vanzare pe viitor trebuie sa mi dea hartie pt cheltuielile facute de la data la care am cumparat sau ce se va intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil prin lichidator judiciar perva maria daniela perva maria daniela Doresc sa cumpar un imobil printr-un cabinet de insolventa.imobilul este de la o societate in faliment care are o ipoteca la banca f. mare ,plus alte datorii ... (vezi toată discuția)
Obligatii adjudecatar vera75 vera75 Am dobindit un imobil(apartament) print adjudecare,acesta nefiind grevat de vreo sarcina.Ajunsa la asociatia de proprietari mi s.a cerut sa achit datoriile ... (vezi toată discuția)