avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act donatie sau vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act donatie sau vinzare cumparare

Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind casatorita (de fapt ea vrea sa mi apartina dupa moarte ei astfel incat nici fratele si nici sotul in cazul unui divort sa nu beneficieze de el )
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 18 Ianuarie 2015
Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei

prin asta eu inteleg ca nu are alte bunuri care pot fi lasate mostenire. Fiind singura proprietara deja inseamna altceva ...

Trebuie sa precizati daca mama este singurul proprietar. Eu oricum as merge pe testament si nu pe donatie datorita costurilor si protectiei mamei (va fi sigura ca nu o "aruncati in strada").

Alegerea este a dumneavoastra!
prin asta eu inteleg ca nu are alte bunuri care pot fi lasate mostenire

De la donatie pana la deces, ar putea sa mai acumuleze bunuri.
Poate sa ii doneze si sa isi pastreze dreptul de folosinta.
Daca ii lasa testament, unu ca va plati taxe cand va dezbate succesiunea si la dezbaterea succesiunii va fi chemat si fratele. Pe cand daca i-ar dona, doar prin proces, fratele si-ar recupera rezerva daca va fi cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren dolinay dolinay Buna ziua. Mama are un teren pe care a fost eliberat o autorizatie de construire. Constructia am efectuat noi, eu si sotul meu, astfel ne am inteles sa facem o ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)