Faulkner a scris:
Adeverinta imi este nacesara pentru dosarul de pensie .
Adică? Ce anume adeverință vă este necesară la dosarul de pensie? Adeverințele care se depun la dosarul de pensie sunt prevăzute la art. 76 din HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. La care dintre ele vă referiți?
Faulkner a scris:
Chiar casa de pensii mi-a cerut adeverinta,
Cine anume v-o solicită? Angajatul de la ghișeu sau cel care lucrează efectiv dosarul?
Pentru perioade ulterioare datei de 1 aprilie 2001 se valorifică
numai veniturile aflate în evidența informatizată a casei de pensii. Aveți vreun act scris din care să rezulte că cei de la pensii vă solicită o adeverință cu venituri realizate după această dată? Dacă aveți așa ceva (deși nu cred) sau dacă solicitarea este verbală, atunci sunt eronate.
Dacă, în schimb, a existat o discuție între dvs. și angajații casei de pensii, discuție prin care ați solicitat valorificarea separată a acestor sporuri și ați fost refuzat, trebuie să știți că cei de la pensii au procedat legal.
Toate veniturile pentru care s-a reținut și virat CAS se află în evidența informatizată a casei de pensii, deci și aceste sporuri.
Chiar dacă veți obține o asemenea adeverință (și mă refer la o adeverință cu sporurile lunare la salariu, nu la alte acte), ea nu va fi valorificată la pensie întrucât ar însemna ca cei de la pensii să valorifice
aceleași sume de două ori.