avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... APEL CIUDAT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

APEL CIUDAT

eu reclamantul vreau sa fac apel la hotararea unui partaj.

in cererea de chemare in jud se scrie.

1. eu am cerut 50% din 20.000 de euro.

2. 10.000 euro s-au facut in timpul casatoriei, iar o alta 10.000 dupa divort.

3. avocatul nu mi-a cerut si banii de dupa divort (ca creanta) si i-a bagat la bunuri comune ca si cand ar fi fost facuti in timpul casatoriei, (clar nu am primit nimic) deci au picat la pretentie in apel cei 10.000 de dupa divort, .
4. din casatorie am primit procent doar 20% contributia mea din partea de 10.000 facuti in casatorie.

---------hotararea spune---------------
admis in parte eu 20% - ea 80% cu drept de apel
'
in apel eu vreu sa cer din nou 50% - insa doar din cei 10.000 euro din timpul casatoriei .
am primit scutire de taxa timbru totala in fond deci probabil primesc si in apel scutire.

5. ? la ce suma de tmbru mi se permite sa timbrez? 10.000 sau 20.000, euro avand in vedere ca cei 10.000 din timpul casatoriei oricum nu mai are logica sa-i cer?

6. se poate sa cer doar 10.000 euro in apel si astfel sa am sanse sa castig in tot apelul (in ipoteza ca mi-ar da totusi 50% din casatorie)

sau

6. ? daca ipotetic primesc in apel 50%, (din casatorie) de fapt tot voi pierde in parte pt ca se considera ca cer din cei 20.000 si nu din 10.000 euro? ????
( adica este imposibil sa mi se admita total apelul daca se considera ca cer din 20.000 ? )

7. daca se decide ca nu sunt motive sa mai primec nimic, si se mentine prima hotarare, atunci va trebui rambursez total sau partial taxa de timbru pt care am fost scutit si in apel?

multumesc tuturor.

[Nu mai scrieti cu majuscule in mesaje, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:39, 18 Ianuarie 2015
De ce ati primit scutire de taxa de timbru? Ajutor judiciar?
vreti sa faceti apelul singur, fara avocat?
Daca la prima instanta nu ati cerut nu puteti obtine nici in apel se pare la o prima vedere.

Lamuriti cu avocatul ca el stie cum se prezinta situatia.

Procesul poate depinde de multe lucruri.
Nu stiu daca nu ati ales avocatul potrivit sau nu dar procesul se castiga saubse pierde adeseadatorita alegerii clientului...
Adica el decide propria sa soarta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj sabina492005 sabina492005 Buna ziua, Ma numesc Ghisa Elisabeta. Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune taxa de timbru iulianaaaaa iulianaaaaa Mama mea se afla intr-un proces de partaj de 3 ani, in masa partajabila intra un apartament cumparat inainte de casatorie si pe numele fostului sot (la care el ... (vezi toată discuția)
apel la tribunal pentru hotarare de partaj in defavoarea mea constan constan Buna ziua ! Dupa 25 de ani de casnicie, timp in care am crescut un copil si am avut si serviciu ,dupa divort ,la partaj judecatorul a hotarat ca ... (vezi toată discuția)