avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de arenda

buna ziua,

Fratele meu a dat terenul in arenda(in toamna) pe care suntem mostenitori(nu s-a facut iesirea din indiviziune) fara stirea mea.Suntem coproprietari.
Vreau sa fac notificare la arendas si la primarie de aceasta neregula.
In cat timp pot contesta acest lucru?
Cel mai recent răspuns: dimitrianegru , utilizator 13:54, 18 Ianuarie 2015
Faceti iesirea din indiviziune si abia apoi puteti sa dispuneti de terenul dvs cum doriti.
Pana la iesirea din indiviziune nu veti rezolva nimic cu notificarile pe care intentionati sa le faceti la primarie/arendas.
nu s-a inteles...e vorba de art 641/cod civil....nu trebuie sa se faca iesirea din indiviziune ca sa folosesc terenul...!!!!! doar nu stiam de termene

Termenul pentru exercitarea actiunii posesorii este de un an de la data deposedarii, conform art. 951 Cod Civil.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda sil73 sil73 se poate incheia un contract de arenda pentru o suprafata de teren care face obiectul unei actiuni pentru iesire din indiviziune fara acordul tuturor ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol Alexandralu Alexandralu Buna ziua, Am o nelamurire... O societate vrea sa vanda un teren.Are incheiat contract de arenda cu alta societate iar in contract este stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)