avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu cu minor in intretinere...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu cu minor in intretinere...

Buna ziua,
In urma divortului s-a hotarat de comun acord, sa ramana minorul cu mama,la domiciliul x. Daca mama doreste sa plece cu minorul la alt domiciliu,pe cine trebuie sa informeze? Ce documente sunt necesare? Trebuie acordul tatalui ,acord notarial.....,acord verbal? Cam ce este de facut in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: ClydeS , utilizator 09:39, 31 Ianuarie 2015
Nu trebuie sa informati pe nimeni daca noul domiciliu este tot in Romania. Ar fi ideal totusi sa aveti si acordul tatalui, ca sa nu va dea in judecata si sa invoce ca noul domiciliu nu indeplineste conditii decente pentru cresterea minorului.
In cazul in care tatal este nemultumit de noul domiciliu in care ati mutat copilul, poate sa va dea in judecata si sa ceara stabilirea locuintei minorului la el. Dar nu cred ca i se va admite cererea, doar pentru motivul ca ati schimbat domiciliul initial.
Trebuie sa informati tatal.
In functie de calitatea relatiei cu tatal informarea o faceti in scris sau verbal.
In mod normal, ar trebui sa cereti acordul tatalui pentru schimbarea domiciliului copilului.
In mod cert, domiciliul copilului este acolo unde locuiti si dvs ceea ce inseamna ca nu aveti nevoie de acordul fostului sot in situatia descrisa, ar trebui doar sa-l informati in cazul in care plateste pensia de intretinere ca sa stie unde sa o faca sau daca doreste sa viziteze minorul.Nu exista niciun pericol de aparitie a unui proces din acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna,mama plecata din tara,minor lasat cu altcineva DogaruValentin DogaruValentin Buna ziua,numele meu este Valentin si as dori si eu lamuriri intr-o problema.Sunt divortat,am un baiat minor care sta cu mama lui,dar avand custodie comuna,eu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala suplinirea consimțământul parintelui alisa2009 alisa2009 Bună ziua...am fost casatorita timp de 10 ani ,unde a rezultat 1 copil...timp de 2 ani de zile am fost despărțită în fapt. În momentul de față am ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua fostul sot copilul ? ralucarolly ralucarolly in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program ... (vezi toată discuția)