avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate aproba de asociatie sigilare calorifere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate aproba de asociatie sigilare calorifere

Buna ziua,
numele meu este Florin Popescu si am urmatoarea situatie :
- anul trecut in luna noiembrie m-am mutat pentru o perioada de 3 ani din Ploiesti la Brasov cu casa si serviciu atat eu cat si sotia dar pastram si apartamentul din Ploiesti. Din acest motiv cat si datorita faptului ca nu s-au montat repartitoare de caldura, am solicitat asociatiei sa ne sigileze caloriferele pentru a nu plati caldura care costa foarte mult, iar apartamentul este situat la mijloc, deci oarecum calduros si nu ar pune in pericol tevile care trec prin apartament. Datorita unor neintelegeri avute cu presedintele asociatiei, acesta s-a folosit de o restanta de 1000 lei la intretinere, cu toate ca aveam angajament de plata cu asociatia, si le-a transmis celor patru vecini cu care ma invecinez, vecini care trebuia sa semneze o adresa catre Dalkia, furnizorul de caldura care era de acord cu sigilarea daca vecinii semnau, sa nu semneze pana nu platesc integral datoria si astfel sunt nevoit sa platesc pe noiembrie 320 lei si cine stie ce o sa mai vine cu frigurile care au fost. Am inteles ca s-ar putea pe cale judecatoreasca dar nu stiu care ar fi aceea si ce paragraf de lege se poate invoca, ma poate ajuta cineva ? Specific ca am vorbit cu fiecare in parte, doar un singur vecin a fost de acord sa semneze, este mai tanar si a inteles, ceilalti sunt pensionari, mai bine spus doar femei si usor de manipulat de presedinte, nu am nimic cu acesta, dar ca sa intelegeti mi-a aplicat maxim de penalitate la intarzieri, adica 0,2% pe zi in conditiile in care legea ii permite PANA la 0,2% si nici nu vrea sa auda de reducere macar la 0,1% .
Multumesc anticipat de sfaturi si sugestii .
Cel mai recent răspuns: Pflorin54 , utilizator 19:46, 26 Ianuarie 2015
deci au sau nu dreptul sa suporte alte costuri daca eu nu stau acolo ? adica gunoi, femeie de servici, apa, instalator, etc., nu sunt cheltuieli care se imparta la mai putini daca nu stam acolo ?

Ar fi bine sa cititi Legea 230/2007 si HG 1588/2007, acolo o sa vedeti cum se repartizeaza cheltuielile intr-o asociatie, chiar daca nu locuiti 30 de ani (nu 3 ani) tot platiti TOATE cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza, iar ghinionul dumneavastra este ca toate salariile, cheltuielile administrative, reparatiile LE PLATITI!
HG 1588/2007 Art. 32 (3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.

Deci va doresc in incheiere sa ajungeti in situatia mea si sa va vad ce faceti, o sa luati pozitia ghiocelului si aplecat sa va taie capul sau o sa va luptati cu sistemul cand o sa aveti 8-900 lei in casa pentru medicamente mancare si altele, plus o rata de 300 lei ?

Incercati dumneavoastra sa va puneti in situatia vecinilor, cand trebuie sa plateasca pentru altii!
Aveti posibilitatea sa inchiriati si plateste chiriasul!
@Pflorin54

1. Daca Dalkia este de acord cu sigilarea caloriferelor, atunci ea se poate face. Inseamna deconectare si este similara ca efect cu inchiderea caloriferelor daca aveati repartitoare.
In cazul dv. ati fi platit caldura numai pentru partile comune (tevi verticale si spatii comune) un anumit procent din cat v-ar fi revenit pentru suprafata apartamentului dv.

2. Conditia pusa de Dalkia inseamna ca trebuie sa incepeti rezolvarea acestei probleme de la asociatie. Aici aveti o restanta si un conflict cu presedintele. Sta la indemana dv. sa va rezolvati problema. Inchideti conflictul cu presedintele, platindu-va restanta. El nu a spus ca nu va semneaza deloc, inclusiv vecinii, ci v-a pus conditia sa va platiti restanta. Este indreptatit sa va puna conditii atata timp cat cereti un drept, dar aveti si o obligatie neindeplinita - plata restantei.

3 Penalizarea, ca procent, nu este fluctuant de la luna la luna sau dupa cum vrea sa-l aplice presedintele sau administratorul, ci se stabileste de catre comitetul executiv ca procent fix care se aplica in fiecare luna si tuturor celor in situatia de a fi penalizati.
Legea prevede maximul, iar la asociatia dv. se aplica acest maxim. Este corect, chiar daca nu va convine.
Dar este neconvenabil si pentru asociatie sa aiba restantieri si sa nu aiba cu ce achita la timp facturile.

Asa ca daca vreti sa va bucurati de un drept aproape de a fi castigat, achitati-va si de obligatia de a fi la zi cu plata intretinerii.

Aici nu facem comentarii despre situatia materiala a oamenilor, ci discutam principial si trebuie inteles ca asociatia de proprietari este comunitatea proprietarilor din bloc care au obligatia sa plateasca ce consuma si ca asociatia nu are de unde sa faca protectie sociala sau acte filantropice.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
elga50, moderator
Din acest motiv cat si datorita faptului ca nu s-au montat repartitoare de caldura, am solicitat asociatiei sa ne sigileze caloriferele pentru a nu plati caldura care costa foarte mult, iar apartamentul este situat la mijloc, deci oarecum calduros si nu ar pune in pericol tevile care trec prin apartament.

@elga50, problema utilizatorului este ca nu sunt repartitoare si doreste cand pleaca de acasa sa inchida caloriferele, sa le sigileze asociacia sau furnizorul de caldura, iar cand revine in apartament sa ii desigileze, cand pleaca peste o saptamana sa ii sigileze iar caloriferele.
S-a gandit ca administratorul daca tot sta degeaba, macar sa urmareasca si sa desigileze/sigileze caloriferele tuturor proprietarilor, pentru ca daca se prind de smecherie ceilalti proprietari administratorul o sa doarma cu sigiliile in mana, iar dimineata la 4 cand pleaca proprietarul in concediu sa fie prezent la usa lui sa sigileze.
Pflorin54
,,am solicitat asociatiei sa ne sigileze caloriferele pentru a nu plati caldura care costa foarte mult, iar apartamentul este situat la mijloc, deci oarecum calduros si nu ar pune in pericol tevile care trec prin apartament. ,,

,,Ca sa fiu si mai clar, la prima discutie, au fost de acord deoarece este simplu, nu-i avantajeaza dar nici dezavantajeaza ca eu opresc caldura,,,

Deci ca sa inteleg, este corect ca dvs. nu va ingheata tevile ca ,,sunteti la mijloc,, deci primiti caldura de la vecini PE GRATIS!!!?
Si deci vecinii nu au nici avantaj, nici dezavantaj ? Dar faptul ca au perete comun cu dvs, fara caldura, din care cauza ei vor trebui sa foloseasca mai multa caldura ca sa contracareze peretii reci ai dvs, nu mai conteaza. E corect fata de vecini ?
Chiar daca ei semneaza, neavand cunostiinte tehnice pt. a intelege ca sistemul de incalzire pt. o cladire nu se face dupa ureche ci dupa calcule tehnice serioase.
Cu toate ca mai am doar 100 lei restanta cu penalitati cu tot, tot nu vor sa semneze, si atunci ma intreb ce fel de oameni sunt, au vazut cat mai am de plata, imi cunosc situatia financiara si motivul pentru care dupa 50 ani am plecat in alt oras deoarece nu gaseam de munca, si atunci cui sa ma adresez, stimata doamna ?

Alte discuții în legătură

Dalkia ploiesti nu aproba debransari, imposibilitate montare centrala termica ContSters332880 ContSters332880 Am depus o cerere la Dalkia Ploiesti pentru sistarea/sigilarea agentului termic pentru anul 2014-2015,m-au sunat si au spus ca vin sa-mi sigileze robinetii de ... (vezi toată discuția)
Oprire caldura Popi01 Popi01 Buna seara, ma numesc Florin din Ploiesti am 53 ani si am urmatoarea problema : - ca urmare a unor probleme personale, ma vad nevoit sa ma mut cu familia in ... (vezi toată discuția)
asociaȚia de proprietari buna ziua! la începutul anului mi-am sigilat caloriferele cu ... AlinaCT AlinaCT Buna ziua! La începutul anului mi-am sigilat caloriferele cu acordul asociației: administratorului si al președintelui, mi s-a specificat ca desii nu ma ... (vezi toată discuția)