avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa okazii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa okazii

Am comandat in urma cu cateva zile un telefon ce ar fi trebuit sa fie in stare perfecta de functionare, dupa cum imi spusese vanzatorul, user cu calificative foarte bune. N-a fost de acord sa imi trimita cu garantia de livrare dar m-am bazat pe calificativele sale. Acum 2 zile a venit coletul, era in interior telefonul pe care l-am comandat dar nu ii functioneaza touch screenul, deci nu e perfect functional. Are niste zone unde functioneaza dar este inutilizabil. Am discutat cu cel care mi l-a vandut pentru trimiterea telefonului inapoi dar nu ne-am inteleg asupra pretului el dorind sa platesc eu transportul de doua ori (dus intors) taxele percepute de okazii pentru anunt si ceva in plus.
Pot depunde plangere pentru inselaciune la politie ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
mivv246, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:56, 18 Ianuarie 2015
Da puteti depune plangere la politie insa probabil nu vor fi intrunite conditiile infractiunii si se va ajunge la un litigiu civil bazat pe clausele dintre dvs.
Avand datele de identificare si adresa vanzatorului,formulati plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune
Anterior incercati sa notificati oficial vanzatorul sa solutioneze amiabil,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
I-am trimis mesaj mesaj ca voi depunde plangere iar raspunsl sau a a inceput cu "ai tupeu" dupa care mi-a spus ca el a respectat intru totul clauzele. I-am raspuns spunandu-i ca eu primind un telefon ce nu este in perfecta stare de functionare (asa cum ne-am inteles), n-a respectat clauzele.
mivv246 a scris:
... mi-a spus ca el a respectat intru totul clauzele. I-am raspuns spunandu-i ca ... n-a respectat clauzele.

Practic v-ati raspuns singur, este o problema de clauze contractuale, fapt care va duce catre un litigiu civil si nicidecum in penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune desi sunt nevinovat... flo1990b flo1990b Prin data de 20.12.2013 am cumparat doua telefoane mobile de pe okazii cu un pret total de 350 lei de la un vanzator din alt judet,telefoanele au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Probleme garantie telefon emaily92 emaily92 Buna ziua!Am si eu o problema cu un telefon.Am cumparat un telefon in data de 30 august 2012 si cand am ajuns acasa si am schimbat poza de pe ecran am observat ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere prin intermediul okazii.ro danu_banu danu_banu Buna ziua! Am incercat sa vand sau sa schimb un telefon pe okazii.ro(nokia n95) In lista de mess a aparut o persoana care a zis ca e de pe okazii.ro si mi-a ... (vezi toată discuția)