Am un baietel de 6 ani, iar sotia a plecat la munca in strainatate si mi-a spus clar ca nu se mai intoarce acasa. Pana anul trecut in noiembrie (cand a fost acasa si am avut ultima discutie) a mai trimis ceva bani, dar decand a plecat nu a mai trimis nici un ban.
Doresc sa cer divortul dar ma tem sa nu pierd copilul ( sa fie incredintat mamei).
Ce sanse credeti ca am sa-mi fie incredintat copilul?
Avand in vedere practica juridica din Romania, intr-adevar aveti sanse mai micute ca dupa divort sa primiti copilul. Puteti cere insa pensie alimentara si daca nu sunteti divortat dar daca mama e in alta tara va fi cam greu sa o executati, poate avocatii ne pot spune cum se executa pensia in strainatate.
Eu cred ca e mai bine sa stati cat mai mult casatorit cu ea, astfel, daca minorul e la d-voastra cu cat trece mai mult timp in care il aveti in grija cu atat va cresc sansele ca la divort sa obtineti domiciliul la d-voastra. Instanta tine cont si de asta, sa ofere copilului conditiile si mediul cu care este obisnuit.
De vreme ce copilul locuieste in fapt la dvs de x luni (nu reiese de cand a plecat sotia la munca) si v-ati descurcat foarte bine, nu vad in ce fel ar fi in interesul copilului sa i se schimbe domiciliul copilului in alta parte, mai ales ca mama nu a emis pretentii in acest sens.
Asa ca ... as zice ca aveti sanse mari sa se stabileasca domiciliul copilului la dvs.
Despre incredintare nu are sens sa vorbim ca n-o s-o obtineti nici dvs si nici mama.