avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua

Am un baietel de 6 ani, iar sotia a plecat la munca in strainatate si mi-a spus clar ca nu se mai intoarce acasa. Pana anul trecut in noiembrie (cand a fost acasa si am avut ultima discutie) a mai trimis ceva bani, dar decand a plecat nu a mai trimis nici un ban.
Doresc sa cer divortul dar ma tem sa nu pierd copilul ( sa fie incredintat mamei).
Ce sanse credeti ca am sa-mi fie incredintat copilul?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:02, 19 Ianuarie 2015
Odata cu divortul, solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului copilului la dvs.
Avand in vedere practica juridica din Romania, intr-adevar aveti sanse mai micute ca dupa divort sa primiti copilul. Puteti cere insa pensie alimentara si daca nu sunteti divortat dar daca mama e in alta tara va fi cam greu sa o executati, poate avocatii ne pot spune cum se executa pensia in strainatate.

Eu cred ca e mai bine sa stati cat mai mult casatorit cu ea, astfel, daca minorul e la d-voastra cu cat trece mai mult timp in care il aveti in grija cu atat va cresc sansele ca la divort sa obtineti domiciliul la d-voastra. Instanta tine cont si de asta, sa ofere copilului conditiile si mediul cu care este obisnuit.
De vreme ce copilul locuieste in fapt la dvs de x luni (nu reiese de cand a plecat sotia la munca) si v-ati descurcat foarte bine, nu vad in ce fel ar fi in interesul copilului sa i se schimbe domiciliul copilului in alta parte, mai ales ca mama nu a emis pretentii in acest sens.

Asa ca ... as zice ca aveti sanse mari sa se stabileasca domiciliul copilului la dvs.
Despre incredintare nu are sens sa vorbim ca n-o s-o obtineti nici dvs si nici mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat specializat in divort Marina012 Marina012 Buna ziua Din pacate am ajuns in punctul in care divortul este ultima solutie Am un sot care a devenit dependent de alcool si extrem de agresiv verbal Ma ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)