avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama paraseste domiciliul,copilul fugind numai dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama paraseste domiciliul,copilul fugind numai dupa alocatia acestuia

mama paraseste domiciliul si copilul,sesizand si politia printr-o declaratie privind aceste fapte si recunoscand in aceasta declaratie ca nu-si doreste acest copil ... mai are dreptul sa ridice alocatia acestui copil de numai un an si 2 luni ?va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat
Cel mai recent răspuns: corduneanu_marius , utilizator 17:43, 9 Iunie 2009
corduneanu_marius a scris:

mama paraseste domiciliul si copilul,sesizand si politia printr-o declaratie privind aceste fapte si recunoscand in aceasta declaratie ca nu-si doreste acest copil ... mai are dreptul sa ridice alocatia acestui copil de numai un an si 2 luni ?va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat

Nu cred ca am inteles exact, mama a parasit domiciliul impreuna cu copilul sau nu?Chestiunea privind "si-l doreste sau nu" cat si alocatia acestuia, se clarifica in instanta(divort si incredintarea minorului)Parintelui caruia i s-a incredintat copilul dupa divort, pastreaza sau i se da dreptul sa ridice alocatia.
buna ziua este o neintelegere un pic mai mare , nefiind casatoriti legitimi(cred ca nu mi s-a intamplat numai mie)mama (concubina mai bine zis)a renuntat la copil in prezenta politiei . Copilul am cu ce sa-l cresc ,sunt salariat si impreuna cu parintii,rudele si prietenii mei o ducem la capat dar problema e : mai are dreptul la alocatia cuvenita acestui copil? specificand ca aceasta mama mai are la activ un copil dintr-o casatorie (urmarile fiind aceiasi problema)nu cred ca a castiga un 5 mil pe luna in zilele nostre din constructii (e greu zic toti deocamdata cu criza aceasta)e motiv de-asi uri copilul
Ati recunoscut copilul la nastere? Daca da, mergeti in instanta si solicitati incredintarea minorului motivand in actiune ca mama sa l-a abandonat, solicitand si obligarea acestei al plata pensiei de intretinere in favoare minorului.. Cu hotararea ce o veti obtine solicitati eliberarea unui nou carnet de alocatie si anularea celui care se afla la mama copilului.
multumesc !! sper ca nu voi intampina dificultati. din necazurile altor parinti am inteles ca incredintarea minorului , tatalui e mai greu , dar prin toate forum-urile citite nu am dat de un caz cand mama abandoneaza,renunta si nu are pretentii in privinta copilului . toti oamenii au un dumnezeu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama care si-a parasit copilul marusca marusca Va rog sa ma indrumati ce are de facut un tata impreuna cu bunica copilului in urmatorul caz: mama are un copil din prima casatorie iar din cea dea doua ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor valmi valmi As dori sa stiu daca exista o modalitate legala de a se incredinta spre crestere un minor alte familii decat cea a parintilor. Copilul are 1 an. Mama creste ... (vezi toată discuția)
Cine face cererea pt inredintare minor? ContSters181171 ContSters181171 am un copil recunoscut din afara casatoriei.M-am casatorit cu mama apoi am divortat.In cererea de divort nu am mentionat nimic de copil.Copilul a ramas la ... (vezi toată discuția)