avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti cat ar trebui sa achit la notariat pentru o taxa de succesiune?Mostenesc 1/8 di 512 mp,teren intravilan in comuna Poiana Campina,am sunat la notariatul unde trebuie sa ma prezint si mi s-a raspuns de catre secretara ca doar notarul cunoaste onorariul si nu il gasesc ...locuiesc la 200 km distanta si doresc sa stiu o suma aproximativa de care va trebui sa dispun. Se poate vinde acest teren de catre ceilalti mostenitori la notariat ,fara ca eu sa fiu de acord?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cataliniliescu1 , utilizator 11:29, 19 Ianuarie 2015
1. Mai reveniti cu telefon la notariat pentru a afla onorariu.Onorariu se calculeaza la toata masa succesorala si mai apoi dvs mostenitorii platiti in cotele ce va apartin. Nu este un tarif fix ca la piata pe legatura de patrunjel. Singurul in masura sa va spuna este notarul ce va dezbate succesiunea.
2.Nu se poate vinde la notariat fara acordul dvs si fara dezbaterea succcesiunii pe imobilul respectiv,fara cadastru si intabulare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafete suprapuse,tp si cf 1Adriana 1Adriana Mama vinde casa si 800 mp (din totalul de 2000mp),uneia dintre fiice in 1970.Cand se emite TP in 1997,suprafata apare nemodificata in intravilan,adica ... (vezi toată discuția)
Renuntare la o parte din succesiune in favoarea copiilor dorelf dorelf Mama soacra a murit in 30 sept.2012. Sotia este unicul mostenitor. Poate renunta la o parte din mostenire (teren agricol) in favoarea celor 2 copii ai nostri? ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)