avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscriere in CF a ipotecii legale
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscriere in CF a ipotecii legale

Buna ziua,

As dori sa aflu daca ipoteca legala instituita pentru restul de pret datorat pentru un imobil (Ncc, art. 2386, pct 1), se inscrie la sectiunea Sarcini din cartea funciara, tinand cont ca aceasta a fost mentionata in contractul de vanzare-cumparare.

Daca totusi se va inscrie, iar mai apoi se va face plata restului datorat si ipoteca va fi radiata, la momentul in care voi cere un extras de CF, acea ipoteca va aparea la sectiunea Sarcini ca si creata si mai apoi stinsa, sau va aparea mentiunea "NU SUNT SARCINI"?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marius_mad87 , utilizator 12:27, 19 Ianuarie 2015
Se va inscrie ipoteca legala a vanzatorului pt restul de pret ramas de achitat la SARCINI. deoarece ipoteca este o sarcina ce greveaza imobilul. Dupa achitarea restului de pret si declaratia vanzatorului in acest sens, ipoteca se va radia, si veti avea extras de CF de informare fara sarcini.
Ok, multumesc. Perfect lamurit pentru prima parte. Totusi, pt a doua parte a mesajului, nu am inteles daca pe viitor in extrasul de CF aceasta sarcina va aparea ca nascuta si apoi radiata, sau va fi rubrica Sarcini goala (tinand cont ca alte sarcini asupra imobilului nu au existat niciodata)?
Pai tocmai v am spus va aparea fara sarcini. nu se va mentiona.
Am inteles. Multumesc mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara - sarcina ipoteca dezvoltator inca este prezenta Alexandra_95 Alexandra_95 Buna ziua Am cumpărat în 2021 primul meu apartament de la un dezvoltator prin credit ipotecar. Am dat avansul de 15% și restul banilor a fost dat de banca. ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)