avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea sumelor taiate din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea sumelor taiate din salariu

Buna ziua, vreau sa stiu , daca poate cineva sa-mi spuna , care sunt pasi de urmat prin care se pot recupera sumele taiate din salariu in urma masurilor luate de guvern in anul 2010 pana la data reintregirii salariilor in decembrie 2012. Din cate am inteles unii dintre bugetari au reusit acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 22 Ianuarie 2015
Posibilitatea recuperarii sumelor de bani se prescrie in 3 ani, adica nu mai pot fi solicitati dupa aceasta perioada.
Daca sumele de bani sunt din 2010-2012, cel mai probabil s-au prescris.
Cel mai probabil, angajatii care au recuperat diferentele de salarii, au actionat din timp.
Nu mai aveti ce sa faceti acum. Trebuia sa promovati actiunea in 2010 .
Vă mulţumesc pentru răspunsuri, corect mi se părea ca sumele tăiate de guvern din salariile noastre să se restituie tuturor nu numai celor care au acţionat în instanţă , având în vedere ca au fost tăiate prin aceeaşi lege , hotărârea instanţei trebuia să se extindă asupra tuturor bugetarilor , din păcate nu toţi am avut anumite facilităţi şi informaţia necesare, majoritatea eram preocupaţi de cum vom putea sa ne achităm obligaţiile.
Din cate s-a sustinut o parte din bani s-au recuperat in urma noilor modificari guvernamentale, iar o hotarare judecatoreasca este opozabila numai celor implicati in litigiul respectiv.
Nu , bani nu s-au recuperat , sumele taiat nu s-au returnat , s-au intregit salarile in trei etape 1 ian 2011, 1 iunie 2012 ultima in dec.2012 deci, ajungandu-se la valorile din perioada in care s-au taiat. Din pacate bugetari sunt de mai multe categorii, iar cei din care fac parte au salariile cele mai mici, si nu au beneficiat niciodata de alte drepturi care se acorda prin lege, cum ar fi tichetele de masa, prima de vacanta, de pasti sau de craciun etc.

Alte discuții în legătură

Retinerii de garantii nimerinco nimerinco din 1986 m-i s-a retinut garantie lunara din salariu atunci 100lei vechi continund pana in 2007 cand nu am m-ai avut gestiune\" fiind maistru-instructor' nu ... (vezi toată discuția)
Toti salariatii din institutia publica in care lucrez vor sa dea in judecata institutia pentru a primi si ei inapoi taierile salariale. vor castiga in instanta ? oanaportar oanaportar Sunt bugetari din judetul nostru care îşi vor primii înapoi banii tăiaţi din salarii după ce au acţionat în judecată instituţiile care au aplicat ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de gestiune nicol-dd nicol-dd Lucrez la RATB din anul 2003 si timp de 3 ani am fost controlor de bilete.Cand m-am angajat, cam timp de un an mi s-a oprit din salariu o suma ca garantie de ... (vezi toată discuția)