avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea sumelor taiate din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea sumelor taiate din salariu

Buna ziua, vreau sa stiu , daca poate cineva sa-mi spuna , care sunt pasi de urmat prin care se pot recupera sumele taiate din salariu in urma masurilor luate de guvern in anul 2010 pana la data reintregirii salariilor in decembrie 2012. Din cate am inteles unii dintre bugetari au reusit acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 22 Ianuarie 2015
In urma unui proces cu spitalul, prin care am pierdut, mi se retine pe statul de plata o suma de bani pana la acoperirea prejudiciului cauzt de o lipsa in gestiune ( sa nu mai adaug ca vina mea a fost infima iar procesul a fost total inecitabil, din pacate nu am mai avut dreptul la recurs ). Din moment ce mi se retine un cuantum din venit, conform carei legi nu mi se poate restitui garantia materiala oprita ( un salariu, pentru gestiunea avuta )?
Pentru prejudiciu cauzat, angajatorul putea sa retina din garantia oprita, potrivit Legii nr.22/1969.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerii de garantii nimerinco nimerinco din 1986 m-i s-a retinut garantie lunara din salariu atunci 100lei vechi continund pana in 2007 cand nu am m-ai avut gestiune\" fiind maistru-instructor' nu ... (vezi toată discuția)
Toti salariatii din institutia publica in care lucrez vor sa dea in judecata institutia pentru a primi si ei inapoi taierile salariale. vor castiga in instanta ? oanaportar oanaportar Sunt bugetari din judetul nostru care îşi vor primii înapoi banii tăiaţi din salarii după ce au acţionat în judecată instituţiile care au aplicat ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de gestiune nicol-dd nicol-dd Lucrez la RATB din anul 2003 si timp de 3 ani am fost controlor de bilete.Cand m-am angajat, cam timp de un an mi s-a oprit din salariu o suma ca garantie de ... (vezi toată discuția)