Am luat o masina dacia logan in anul 2007, prin credit. Am si Casco incepand de atunci. In acesta luna, am dus masina pentru o reparatie Casco intrucat am derapat pe gheata si am zgariat-o. Cei de la serviceul partener, nu mi-au primit-o doarece le trebuia acceptul de la Casco. Dupa mai multe telefoane si reclamatie la asigurari mi-au dat acceptul cei de la Casco cu conditia sa-si dea acordul banca unde am creditul.
Problema este ca banca nu vrea sa-mi dea acordul pe motiv ca in anul 2013 am avut intarzieri la rata. Ce pot face?? Cum pot rezolva acesta situatie ???
Dacă vă veți uita mai atent în contractul de credit veți observa că asigurarea CASCO este cesionată în favoarea băncii.
Asta înseamnă că, chiar dacă plătiți D-voastră ratele de la asigurare, doar banca este beneficiara primei de asigurare în caz de daună, iar dacă banca nu este de acord să se facă reparația pe CASCO, nu poate fi obligată să folosească asigurarea CASCO pe care o plătiți.
Pentru a evita asemenea situații, există persoane care au încheiat o a doua asigurare CASCO în favoarea lor. Deci plătesc odată CASCO pentru bancă pe durata contractului de credit și mai plătesc o altă asigurare CASCO pentru a beneficia personal ăn caz de daună.
Știu că pare absurd, dar dacă veți citi contractul veți vedea că banca și-a luat această măsură de prevedere. Practic debitorul (cel împrumutat) plătește CASCO, dar beneficiarul asigurării este creditorul (banca).
@vimarius
Am o curiozitate: cat v-a costat acest Logan pana la momentul actual, inclusiv polita CASCO pe care o platiti dar n-o puteti utiliza #-o
Si cam care ar fi valoarea de piata, tinand cont ca sunteti ,,pasibil" de pedeapsa, de fapt nu d-voastra, cumparatorul (adica sa-i plateasca lu' ponta taxa)?
Multumesc!
Casco omniasig
guvaci
in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)