Nu cred ca angajatorului ii va conveni sa plateasca amenzi peste amenzi, daca nu va indeplini masura dispusa de ITM, iar amenzile, din cate stiu eu, nu sunt tocmai mici.
Plus ca daca nu confirmi ca ai efectuat masurile dispuse, mai vin odata in control, mai gasesc si altceva de amendat... si uite asa s-ar putea ca omu sa-si primeasca banii :)
Refuzul unui angajator, persoana fizica sau juridica, de a aduce la indeplinire măsurile obligatorii, dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta, în limitele şi cu respectarea prevederilor art. 6 şi 19 din Legea nr.108/1999, constituie contraventie şi se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Dupa cum vedeti este mai rentabil pentru angajator sa plateasca concediul neefectuat, deci primul pas recomandat este sesizarea ITM-ului si abia apoi instanta.
Tocmai, insa din punctul de vedere al avocatului, cel mai simplu e sa recomande introducerea unei actiuni in justitie. Lucrurile se rezolva insa mult mai simplu, prin sesizarea ITM-ului, asa cum am aratat mai sus, fara termene peste termene de judecata, fara amanari, care pot prelungi un eventual proces ani de zile. ITM-ul chiar isi face treaba, si spun asta din proprie experienta, iar daca n-ai confirmat, intr-adevar, indeplinirea masurilor dispuse, pot sa-ti dea amenzi usturatoare, pot sa mai gaseasca (si cu siguranta vor gasi) si alte nereguli, deci, evident, e mai convenabil, dpdv financiar, pt. societate, sa achite fostului salariat totate drepturile ce i se cuvin.