avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demers recuperare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demers recuperare auto

Buna.
Prietena are o masina pe numele ei, inregistrata la primarie, taxe platite. In luna octombrie 2014 am dorit sa vindem acea masina, iar o persoana ne-a contactat, si ne-a spus ca doreste sa cumpere masina in rate. Din cauza ca eram pe picior de plecare din tara...am dat-o. Urmand ca, cumparatorul sa puna lunar suma de ... in contul X. Din pacate, cumparatorul nu a pus nici macar 10 bani in contul respectiv, la telefon nu raspunde (desi suna).
Acum prietena doreste sa ia masina inapoi. Amandoi suntem plecati din tara la munca...dar ea o sa se intoarca in Romania sa rezolve situatia zilele acestea.
Am copia de buletin al cumparatorului, si NU sa facut nici un act de vanzare-cumparare, si NICI nu sa semnat nimic. Practic, am dat cheile si actele si numarul de cont si asta a fost totul. Am avut oarecare incredere deoarece stiu unde lucreaza cumparatorul. Practic, nu i-am vandut masina...se poate numii ca i-am imprumutat-o, dar acum NU vrea sa o returneze, nici nu pot lua legatura cu, cumparatorul.
In ideea ca prietena trebuie sa se intoarca cat mai repede la lucru si nu are prea mult timp la dispozitie, cum ar trebui sa procedeze legal sa recupereze masina cat mai repede?

Ma gandesc ca trebuie sa mearga la politie, sa faca plangere precum ca..ce? Cat ar dura (aproximativ) pana politia ar rezolva situatia?
Sa mearga pe civil sau pe penal?
Cum o sa-i fie returnata masina? O sa o aduca proprietarul in fata sectiei de politie sau ?

SAU?

Sa mearga acasa la cumparator, si sa-i zica la persoana respectiva sa-i de-a masina, si daca incepe cu scandal, prietena sa sune la politie si cand vine politia sa le explice faptul ca doar ia imprumutat masina si acum nu vrea sa i-o restituie, si sa le arate dovada ca prietena ii proprietar de drept?

Va multumesc in avans pentru toate sfaturile utile.
P.S. Din surse sigure, stiu ca, " cumparatorul" are masina in curte in acest moment.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Business_man, utilizator
Cel mai recent răspuns: Business_man , utilizator 23:51, 19 Ianuarie 2015
Din păcate, s-ar putea sa nu fie asa ușor si repede rezolvată aceasta problema. Nu stiu cum ati putut sa dați bunul Dvs, fara sa încheiați măcar un act, si toate actele. Va fi un proces de durata. Trebuie făcută plingerea, administrate probe si se va trimite in instanta.
Este situatie complexa si complicata
Initial,daca cunoasteti adresa si datele de identificare ale detinatorului bunului mobil,notificati-l oficial cu obligatia restituirii neconditionate a bunului mobil,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca persoana nu raspunde la notificare,apelati la mediator
Daca nu raspunde nici la demersurile mediatorului,trebuie sa formulati actiune in instanta
Dar nu se poate merge direct la politie, si facuta plangere? Sau chemata politia la fata locului si sa le explic situatia, sa le arat actele doveditoare precum ca sunt proprietar si sa-mi iau masina pe loc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa facem contract de vanzare cumparare sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua , am facut schimb de masini cu un baiat , el mi-a dat o masina care de fapt el nu avea nici un act de proprietate pe ea , in cele din urma am gasit ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor! claudia2503 claudia2503 Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract ... (vezi toată discuția)
Insistentele politistilor, amenintari,intimidari feldi feldi Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca puteti macar sa ma sfatuiti cum ar trbui sa procedez. De curand am mers cu iubitul meu in Craiova pentru a cumpara o ... (vezi toată discuția)