Am un copil nascut in Belgia in 2014 si as dori sa fac transcrierea certificatului de nastere eu fiind casatorita in anul 2013 nu am apucat sa imi schimb actele din belgia pe noul nume si din aceasta cauza pe extrasul de nastere al copilului la rubrica mama este trecut numele de fata.Cei de la evidenta populatiei din orasul Roman ma trimit in Belgia pentru a schimba numele mamei de pe extras.ce ma sfatuiti sa fac.:(
Cei din Roman au procedat cat se poate de corect. Dvs. aveati termen ca in 15 zile de la data casatoriei sa va schimbati buletinul pe noul nume. Nu ati facut acest lucru deci sunteti singura vinovata. Pentru inceput ar trebui sa va solicitati schimbarea buletinului pe noul nume, dupa care sa va adresati autoritatilor belgiene pentru rectificarea actului de nastere a copilului dvs. Abia dupa obtinerea certificatului rectificat va veti adresa din nou autoritatilor romane de la Roman pentru a solicita transcrierea certificatului minorului. Sa cititi cu atentie certificatul belgian pentru ca nu cumva sa aveti si alte greseli la nume sau datele de identitficare. Succes!
Certificat de nastere
adynazoe
Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu ... (vezi toată discuția)