avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptia

buna ziua, as vrea sa iau un copil in adoptie. Suntem rezidenti in Italia si as vrea sa iau un copil abandonat in spital . Am inteles ca acesti copii pot fi luati in plasament si apoi adoptie dar eu pot sta in tara doar cateva luni in vara , timp in care ar trebui sa definitivez toata procedura pentru a l putea lua in strainatate . As vrea sa stiu daca pot adopta mai repede in felul acesta un copil ca sa nu trec prin toata birocratia adoptiei din Italia . Oare un avocat in domeniu m ar putea ajuta ?Va multumesc
Daca aveti rezidenta in Italia vi de aplica prevederile adoptiei internationale .Formulati cererea la Protectia Copilului si vi se va comunica ce acte trebuie sa depuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)
Povestea mea va rog feriti-mi solutii michelina2010 michelina2010 daca ma puteti ajuta cu cineva macar cu niste simple informatii eu am gasit o mamica pe care am ajutat-o neavand posibilitati sa mearga nici macar la doctor ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mă adresezi vouă cu o întrebare! soțul meu este ... Ana-Armina Ana-Armina Bună seara! Mă adresezi vouă cu o întrebare! Soțul meu este plecat în străinătate de mai bine de 8 luni. Mi sa adus la cunoștință ca acesta ar avea ... (vezi toată discuția)