avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un apartament impreuna cu sorá mea (50-50%), pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un apartament impreuna cu sorá mea (50-50%), pot sa vand partea mea pentru ea fara sa fie la notar?

am un apartament impreuná cu sorá mea(50-50%) pot sá vánd partea mea pentru ea fárá sá fie la notar?buletin si toate actele am la mine dar sorá mea nu poate sá viná cá lucreazá in stráinátate!!Pot sá vánd pt ea fárá sá fie la notar?
Cel mai recent răspuns: alex8129 , utilizator 14:22, 22 Ianuarie 2015
exact!!Vreau sá aibá sora mea cota mea!!!Deci sá fie apartamentul lui!!!Dar numai cu vánzare pot sá fac cá am datorie la bancá si nu vreau sá pune ipoteca in partea mea sau sá vinde!!De aia vreau sá dau partea mea!!!
hm.. aveti o problema in acest caz, fie ca faceti partaj sau vindeti ( nu vad sensul pt care sa vindeti ca sa mai platiti si impozit), ambele acte pot fi revocate la cererea creditorului in instanta daca actele s-au facut in dauna sa, in plus ar putea sa va faca plangere penala pt abuz de incredere in dauna creditorului.
Apoi, chiar daca nu se va intampla asta sora dvs va fi proprietara, nu veti avea nimic si veti mai fi si datoare. Mai bine faceti partaj, din banii care vi-i da, mai dati la banca.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
ipoteca nu am!!Ce am luat bani de la bancá am luat fárá ipoteca!!Deci eu nu inteleg cum poate sá facá plángere penalá banca dacá in contract eu nu am pus casa nici apartament (ipoteca) nimic ca sá iau banii!!eu dacá vánd poate sá ea banca inapoi de la sorá mea?si atuncia sorá mea rámáne fárá bani si fárá apartament?
alex8129, utilizator
1. Nu e vorba de plangere penala.
2. Banca poate sa va excute in orice bun al dvs pentru recuperarea datoriei.
3. Actul juridic real si cu mai putin costuri este partajul, nu vanzarea.
Multumesc pt ráspuns!!Incá o íntrebare am si numai deranjez!Dacá banca nu stie cá am jumate apartament in numele meu(cá nu stie) si eu vánd acuma sau fac partajul,banca de unde o sá stie cá eu am avut ceva pe numele meu de exemplu dupá 2-3 ani?Si de exemplu atuncia dupá 2-3 ani ce am vándut (sau am fácut apartaj) apartamentul (partea mea) poate sá cere ínapoi banca de la sorá mea?
alex8129, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar szabo istvan szabo istvan buna!asi avea si eu o intrebare,am cumparat un apartament acum 3 ani cu credit ipotecar pe 30 de ani, si acum asi vrea sa ma apuc sa renovez o casa mai veche ... (vezi toată discuția)
Fals în declarații la achiziționarea unui imobil. În ce măsură afectează asta partajul? anicuta82 anicuta82 Buna ziua! Sotul meu a achizitionat o casa prin programul prima casa impreuna cu o alta femeie, mentionez faptul ca este casatorit, nu s-a demarat nici o ... (vezi toată discuția)
Pot vinde 50% dintr-un apartament? menționez ca succesiunea ... zender zender Pot vinde 50% dintr-un apartament? Menționez ca succesiunea este facuta, cadastru si certificatul energetic. Sora mea, care deține cealaltă jumătate nu se ... (vezi toată discuția)