avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru imposibilitatea de a mai ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru imposibilitatea de a mai platii ratele

Buna ziua,

Anul trecut am fost in imposibilitatea de a mai plati un credit in valoare de 5000 de euro (ramasi) facut la o banca. Cat timp am avut serviciu mi-am platit ratele la timp si fara intarzieri. Banca dupa o perioada in care nu le-am mai platit ratele mi-a vandut creditul unei firme de recuperare. Am reusit sa platesc niste bani si acelei firme insa nu foarte multi....doar cateva sute de lei. De cateva luni nu am mai avut ce sa le dau si ei ma tot sunau sa stabilim o rata fixa lunara. Le-am spus ca momentan sunt fara serviciu si nu le mai pot plati nici un ban, insistenti fiind pana acolo incat mi-au sugerat sa ma imprumut in alta parte sa le dau lor banii. Ieri mi-a venit instiintare de la ei ca peste 4 zile imi vor transfera dosarul de la departamentul "cale amiabila" la cel juridic, drept urmare spun ei, ca ma vor executa silit si imi vor pune proprire pe toate conturile si imi vor scoate la licitatie bunurile inclusiv imobilul.
Mentionez ca nu am nici un bun pe numele meu, creditul fiind obtinut:( inainte de casatorie, apartamentul unde stau impreuna cu sotia si cei doi copii ai nostri sunt pe numele ei dat cu clauza de catre parintii ei.
Intrebarea mea este care sunt repercursiunile acestor instiintari, ce urmeaza sa se intample si ce pot eu sa fac ? Pot scoate la licitatie imobilul unde locuim chiar daca nu este pe numele meu ?

In speranta ca ma puteti ajuta, astept raspuns !:(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:53, 25 Ianuarie 2015
Nu se pot executa silit decat bunurile proprii sau comune (in urma unui partaj binenteles), precum si veniturile. Cum dvs nu aveti nici bunuri si nici venituri nu vor avea ce sa execute.

Singura neplacere vor fi telefoanele, amenintarile si nenumaratele scrisori pe care le veti primi de la acesti recuperatori.

Oricum vor trebui sa inceapa legal executarea impotriva dvs prin intermediul unui executor judecatoresc.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt. Va mai adresez inca o intrebare:

Am o intreprindere individuala cu care pe viitor vreau sa lucrez pe ea ca sa pot sa-mi platesc ratele la recuperatori. Pot interveni asupra contului firmei ?
nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita??? alysha22 alysha22 Va rog mult lamuriti-ma daca sunt coplatitor la un credit cu valoare mare cca 80.000 euro pe un imobil care este executat silit , deja a fost o licitatie si ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credite? Anghel Liviu Anghel Liviu Am doua credite pe nevoi personale la doua banci de 20 de mii de euro pe 10 ani.Am platit timp de trei ani jumate,dar acum nu mai pot plati ptr ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Restante rate banca rosiorilor rosiorilor In timp ce eram angajat am contractat un credit de nevoi personale. Am fost disponibilizat, am anuntat banca despre acest fapt , intand in somaj am solicitat ... (vezi toată discuția)