avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract intre SRL si PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract intre SRL si PFA

Buna ziua

As dori sa stiu daca o persoana care este inregistrata ca PFA poate face contract cu SRL-ul in care este asociat cu 5 %

Ideea este ca omul munceste pentru firma si trebuie platit ca atare. Ca PFA ar putea incheia un contract cu SRL-ul si emite facturi pentru serviciile prestate

Doresc, deci, sa stiu, daca acest lucru e posibil, daca nu contravine vreunei legi. Daca e vreo problema va rog sa-mi indicati, daca se poate, ce alta varianta ar mai fi (exclus salariat cu contract de munca)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 08:53, 10 Iunie 2009
Sa intelegem ca o persoana fizica detine calitatea de asociat intr-un SRL si calitatea de PFA?

Intre PFA si SRL se pot incheia contracte de prestari servici -prestatorul fiind PFA (in cazul Dvs.)
Da, poate face contract si ca persoana fizica cu SRL-ul,
dar poate face contract si ca PFA cu SRL.

Nu exista nici o interdictie, nici asa, nici asa.

Faci cum vrei.
Cheltuielile sunt deductibile in fiecare caz.
Intr-un caz se emite factura, in celelalt se incheie contract de prestari servicii inregistrat la Administratia Financiara.

Alberto Kurtyan
Multumesc frumos pentru raspunsuri :D
Dar, aveti grij l tarife si preturi.Ele trebuie sa reflecte realitatea si sa nu fie mai mici sau mai mari decat pe piata.Nu rebuie nici sa favorizati societatea si nici sa o suprataxati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii adinaadina adinaadina Buna ziua! Am si eu o rugaminte, puteti sa imi spuneti si mie daca se poate incheia contract prestari servicii cu o persoana fizica pentru a face curatenie ... (vezi toată discuția)
Pfa actionar la un srl in care persoana fizica aste deje actionar marc15 marc15 Sunt PFA si estimez pt. 2008 un profit de 10000 lei din activ. de proiectare. Este corect ca suma de 8000 lei sa o folosesc ca prticipare la majorarea ... (vezi toată discuția)
Sediu firma marian barbu marian barbu BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE LA 31 DEC A EXPIRAT CONTRACTUL PENTRU SEDIU SOCIAL CARE SUNT RISCURILE ? AMENDA ? (vezi toată discuția)