Buna!
As avea si eu o problema. Sunt gravida in 3 luni , fapt despre care angajatorul a fost instiintat, si am primit o instiintare din partea angajatorului cum ca incepand cu data X imi voi desfasura activitatea la sediul societatii care se afla in Bucuresti, eu desfasurandu-mi pana acum activitatea din localaitatea in care am domiciliul (Oradea). Intrebarea mea este daca angajatorul are dreptul sa faca aceasta relocare avand in vedere ca sunt gravida? Mentionez ca in situatia de relocare a posturilor se afla si alti trei colegi de ai mei cu domiciuliul in alte localitati decat sediul societatii.
Va multumesc.
Conform OUG 96/2003 dvs. trebuie sa-l anuntati pe angajator ca sunteti gravida (in scris si cu adeverinta de la medicul de familie) iar acesta este obligat sa anunte ITM si medicul de medicina muncii. Medicul de medicina muncii va hotari, in functie de starea si evolutia sarcinii, daca trebuie sau nu schimbat locul de munca si daca puteti sa lucrati acolo unde vrea angajatorul.
Cred ca daca in contract aveti trecut faptul ac locul muncii este la sediul din Oradea, o schimbarea a acestuia poate fi facuta legal doar cu acordul partilor.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Din cate se pare modificarea locului muncii are ca scop (posibil) plecare dvs din firma.....