avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare bun
Discuție deschisă în Executare silită

executare bun

Buna ziua,
Intrebarea mea suna asa: Din momentul inceperii executarii silite asupra bunurilor, care este perioada de dinaintea acesteia pana cand se urmareste instrainarea(vanzarea-cumpararea) de bunuri (comune sau nu). (6 luni, 3 ani?) dupa care acestea ies de sub incidenta urmaririi?
De exemplu: s-a inceput executarea silita de bunuri, s-a vandut un imobil (garantat doar prin contract de fideiusiune bancii care a solicitat executarea) in urma cu 6 luni.
Mai poate fi acesta urmarit?
Sper ca intrebarea mea e pe intelesul dvs.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:49, 21 Ianuarie 2015
Raspunsul este un pic pe invers. In ce sens?
Daca creditorul (banca) afla ca s-a facut un act pentru fraudarea intereselor sale (vanzarea imobilului), are la indemana o actiune in anularea acestui act.
Aceasta este o actiune care se prescrie in 3 ani.
Deci, 3 ani ar putea sa mearga in spate.
Art. 1564

Termen de prescripţie

Dacă prin lege nu se prevede altfel, dreptul la acţiune se prescrie în termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia să cunoască prejudiciul ce rezultă din actul atacat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri afectate de potentiala executare silita gilu1769 gilu1769 Buna ziua. In urma cu 3 ani am contractat un credit ipotecar prin care mi-am achizitionat un apartament in Bucuresti. Pe acest apartament, creditorul bancar ... (vezi toată discuția)
Actiune pauliana - prescriptia dreptului material la actiune credite credite Dupa cat timp de la instrainarea unui imobil nu mai pot introduce o actiune Paulina? (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie imobil Remus47 Remus47 In cazul unui imobil susceptibil de a fi executat silit pot face donatie catre o ruda de gradul 1 ? Ce este mai sigur donatie sau contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)